У Києві презентують колекцію європейського модерну "Атлас модерності"

У Києві презентують колекцію європейського модерну "Атлас модерності"

2 березня у Києві відбудеться презентація виставки «Атлас модерності. Мистецька колекція XX і XXI століття», де будуть представлені основні роботи модерного мистецтва Європи.
Виставку презентує: 
 кураторка Художнього музею в місті Лодзь Йоанна Соколовська.
«Атлас модерності» – це мистецько-дослідницька виставка, яку склала колекція Музею мистецтва в Лодзі, одного з найстаріших музеїв сучасного мистецтва в Європі. Ця колекція була зібрана у 30-тих роках минулого століття польськими авангардними художниками.
Презентація виставки відбудеться в рамках семінару Йоанни Соколовської на тему фемінізму «Монумент сестринству», який пройде у Києві з 2 по 6 березня. На семінарі обговорять, як можна працювати з соціально значущими темами за допомогою мистецтва, і розберуть центральні поняття і проблеми фемінізму. 
«Цей проект більшою мірою є дослідницьким. Його учасниками можуть стати як художники, так і теоретики мистецтва, а загалом – всі, кому цікава ця тема», – кажуть організатори.
Презентація відбудеться за підтримки Польського Інституту в Києві. Мова презентації польська, з перекладом на українську.


 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення