У прокат виходить «Море у вогні» Джанфранко Розі

У прокат виходить «Море у вогні» Джанфранко Розі

Всі анонси від: arthousetraffic

15 вересня на екрани українських кінотеатрів виходить фільм-володар «Золотого ведмедя» Берлінського кінофестивалю – документальна картина «Море у вогні» Джанфранко Розі.
Розмірене життя на острові Лампедуза за останні десятиліття неабияк змінилася. Із давніх часів тутешні люди жили в одному ритмі з морем, але ось уже 20 років як острів перетворився на «ворота» Європи, куди у пошуках свободи і кращого життя поспішають сотні тисяч біженців. Тікаючи від воєн, дискримінації та соціальних потрясінь, вони прагнуть примарного щастя у чужій країні.

Джанфранко Розі – один із головних документалістів у сучасному кіно. 2013 року його «Священна римська кільцева» стала першим в історії документальним фільмом, який удостоївся «Золотого лева» Венеційського кінофестивалю. «Море у вогні» повторило цей успіх – уже у Берліні. Окрім того, стрічка про біженців була відзначена призом екуменічного (християнського) журі та премією від міжнародної правозахисної організації Amnesty International Film Prize. На батьківщині режисера картина номінована на 4 італійських «Оскара» – премії «Давид ді Донателло» за найкращий фільм, режисера, продюсера і монтаж.

Меріл Стріп, яка цього року була головою журі Берлінського фестивалю, зазначила, що «фільм є сміливою сумішшю документальних зйомок та авторської оповіді. Це актуальне, винахідливе й потрібне кіно ». Картину про міграційний кризу гідно оцінив і прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці, який приніс 27 копій фільму на засідання Європейської Ради, де передав їх для голів урядів країн ЄС.

«Море у вогні» було вперше представлено українській публіці у рамках Одеського кінофестивалю, а 15 вересня картина виходить у кінопрокат. Фільм побачать глядачі у Києві, Одесі та Ужгороді. Покази відбуваються мовою оригіналу з українськими субтитрами.
Медіапартнери прокату: Громадське радіо, Moviegram, gazeta.ua, Моє місто, ФрАза, vk.com/arthousetraffic

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення