Усі ми художники свого життя - Зустріч з Тамарою Степаненко

Усі ми художники свого життя - Зустріч з Тамарою Степаненко

15 березня о 10:20 у рамках загальнобібліотечної програми Тижня філософії життя у відділі мистецтв Державної бібліотеки України для юнацтва відбудеться тематична зустріч - інтерв’ю з Тамарою Василівною Степаненко - автором ідеї створення Рушника національної єдності, керівником художньої майстерні «Український сувенір».

21 січня 2019 року у дзвіниці Успенського собору Національного Києво-Печерського заповідника було презентовано Рушник національної єдності довжиною 9 метрів, який має дуже потужне художнє наповнення.
Автором візерунку, за яким він створювався, є заслужена художниця України Олександра Теліженко з Черкас.
Він у процесі був доповнений ідеями інших учасників - жителів із різних регіонів.
Саме з Лаври розпочалася культурно-мистецька та соціально-політична «Рушник національної єдності - соборна » з нагоди 100-річчя Акту Злуки, який вже об'їхав всю країну.
Над його створенням працювали більше двох тисяч осіб - науковців, етнографів, фольклористів, вишивальників, дизайнерів - упродовж 2007-2008 років. Зокрема, участь у створенні цього оберега взяли понад 1300 вишивальниць з усіх регіонів України та діаспор США, Канади, Італії, Німеччини, Польщі та Румунії. Зокрема, в Луганську до вишивання долучилися 120 людей - найбільше з усієї території України, а в Донецьку - більше сорока вишивальниць.

«У Рушнику закодовано минуле, сьогодення і майбуття України. Минуле - це Трипільська культура, Київська Русь, Козаччина. Сьогодення – Дерево життя, на якому 27 неповторних квіточок, що символізують адміністративно-територіальний поділ України. Майбуття - наш Герб, наші зорі» - Тамара Степаненко.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення