"Вакханки"

«Вакханки» - перформанс театрального експериментатора Всеволода Лісовського (Вот Хули-жень (Всеволод Эдуардович Лисовский)). Вистава з серії «Мовчання класиків», коли артисти виявляють фізичну силу тексту, а п'єса як першопричина рухається паралельно на екрані.

У разі «Вакханок» - це букви прекрасної по стилю грецької історії на тілах дванадцяти оголених дівчат і п'ятьох чоловіків, які розігрують давній ритуал. І текст оживає, трагедія гіпнотично проникає в зал, у відносини між беззахисними чоловіками і жінками, які їх нещадно б'ють (усе за Еврипідом!). Тут править стародавня пристрасть, первородна сила, яка сконцентрована в цьому ритуалі, і яка нікуди не зникла з сучасних відносин. Прямо на сцені ми усвідомлюємо всю свою невикористану силу, від якої стає вологим повітря.

Один з глядачів після вистави сказав: «Як тут пахне сексом», але найкрутіше у «Вакханках» - що вони не про секс. Це природно фізичний театр, що розповідає нам про нас самих, така терапія — годинне занурення в оголені і безсловесні людські першовідносини. Ця вистава — про містичну некеровану жіночу силу, про скажену фемінну енергію, яка і організовує суспільство, і про страшний момент її усвідомлення. Все-таки «Вакханки» - переможна, але трагедія, посеред диких хороводів, які змітають на своєму шляху будь-яку перешкоду і незгоду.

Текст — Еврипід
Автор проекту та комісар вистави — Всеволод Лісовський (Театр.doc та Трансформатор.DOC)


Два прем'єрні покази відбудуться:
5 серпня, субота о 18:00
попередній продаж квитків — 100 грн: https://2event.com/uk/events/931500
у день вистави — 150 грн.
6 серпня, неділя о 18:00
попередній продаж квитків — 100 грн: https://2event.com/uk/events/931501
у день вистави — 150 грн.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення