Скрипаль Валерій Соколов з концертом у Києві

Скрипаль Валерій Соколов з концертом у Києві

18 червня в Національній філармонії виступить знаний у світі український скрипаль Валерій Соколов разом із камерним оркестром під орудою Віталія Протасова.

Валерій Соколов – один із найбільш успішних у світі молодих скрипалів із України. Визнання отримав завдяки технічній бездоганності гри, емоційній манері виконання та художній зрілості своїх інтерпретацій найскладніших творів скрипкового репертуару. 2005 року на конкурсі ім. Джорджа Енеску у Бухаресті він отримав золоту медаль та спеціальний приз за виконання Третьої сонати Енеску.

Народився 1986 року в Харкові. Закінчив Харківську спеціальну музичну школу (клас доцента С.А. Євдокимова). 1999 року після виступу на міжнародному конкурсі скрипалів імені Пабло Сарасате в Памплоні отримав грант Фонду Володимира Співакова та продовжив навчання в Лондонській Школі скрипалів Ієгуді Менухіна. Відтак навчався в лондонському Королівському коледжі музики (клас Фелікса Андрієвського). 2011 року закінчив аспірантуру Франкфуртської Вищої школи музики і театру / Кронбергскої академії.

Валерій Соколов автор ідеї та художній керівник Міжнародного фестивалю камерної музики «Музичні вечори», який проходив в Харкові в 2010 та 2011. Він співпрацює із найвідомішими симфонічними оркестрами світу, є постійним учасником найпрестижніших музичних фестивалів. Сольні концерти музиканта пройшли в паризькому театрі Шатле і Театрі на Єлисейських полях, Лондонському Вігмор-холі, Театрі Олімпіко в Римі, Лінкольн-центрі, залі Маріїнського театру в Санкт-Петербурзі, в залах Ванкувера, Гонконгу, Ліона та не лише.

У програмі концерту відбудеться світова прем’єра Концерту для скрипки та оркестру українського композитора Золтана Алмаші. Цей твір він написав на замовлення скрипаля: "Концерт складається із трьох частин, є несподівано для мене неокласичним за формою та змістом. Схема швидко/повільно/швидко майже така ж сама як і у Вівальді, а друга частина починається таким же чином, як у нього ж могла би починатися друга частина. Цей концерт певною мірою підсумовує мої пошуки в царині камерної музики за кілька років до моменту його написання..."
Також звучатиме музика композиторів-романтиків – німця Фелікса Мендельсона-Бартольді та англійця Едварда Елгара.

Камерний оркестр

Диригент – ВІТАЛІЙ ПРОТАСОВ.
Соліст – ВАЛЕРІЙ СОКОЛОВ (скрипка).

Програма:
Ф. Мендельсон-Бартольді – Струнний октет мі-бемоль мажор, тв. 20.
З. Алмаші – Концерт для скрипки і оркестру.
(присвята В. Соколову) Світова прем’єра.
Е. Елгар – Інтродукція і алегро для струнних, тв. 47.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення