Вечір сюїт. Київський камерний оркестр

Вечір сюїт. Київський камерний оркестр

Всі анонси від: Національна філармонія України

28 серпня у Національній філармонії України у рамках фестивалю оркестрової музики «Літні музичні промені» відбудеться вечір сюїт.

Сюїта у буквальному перекладі з французької означає «ряд», «послідовність». Такі інструментальні п’єси танцювального характеру відомі від XVI століття. Програму цього концерту склав скрипаль Вадим Борисов. Тому, заплануйте собі зустріч із шедеврами світової класики.

Зокрема, стилізацією барокової сюїти є твір «Із часів Гольберга» класика ХІХ століття, норвежця Едварда Гріга. І виконання саме цього твору невипадкове. Цьогоріч виповниться 335 років від дня народження видатного данського та норвезького діяча епохи Просвітництва, філософа, історика, письменника Людвіга Гольберга. Його називали «данським Мольєром». 1884 року Скандинавські країни святкували 200-річчя Гольберга. Гріг також створив кантату та сюїту. Від початку сюїта була у версії для фортепіано, яку композитор виконав особисто під час урочистих подій. Через рік він написав й оркестровий варіант, але лише для струнних. Едвард Гріг не копіював стиль XVIІ-XVІІI століть. Він взяв модель старовинної сюїти, але трактував її вільно.

Відомо, що оркестрові сюїти Ігоря Стравінського, Пауля Гіндеміта, Арнольда Шенберга та Альбана Берга підготували переосмислення цього жанру у ХХ столітті. Наприклад, яскравими зразками таких сюїт є і твори, також класиків ХХ століття, англійців Джона Раттера та Густава Голста.

Проєкт ВАДИМА БОРИСОВА

ВЕЧІР СЮЇТ

Київський камерний оркестр

Програма:
Е. Гріг – Сюїта у старовинному стилі «Із часів Гольберга»
– Сюїта № 1 «Пер Гюнт», тв. 46.
Г. Голст – Сюїта «Святий Павло» для струнного оркестру, тв. 29 № 2.
Дж. Раттер – Сюїта для струнних.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення