"Від Зерова до Бейліса": екскурсія-прогулянка Лук'янівським цвинтарем

"Від Зерова до Бейліса": екскурсія-прогулянка Лук'янівським цвинтарем

Всі анонси від: Проект "Їздець"

Культурно-туристичний проект «Їздець» запрошує на прогулянку одним із найстаріших поховань Києва – Лук’янівським цвинтарем. В неділю, 3 липня, о 16:30 відбудеться екскурсія «Від Зерова до Бейліса» від культуролога, засновниці арт-проекту «Естетика смерті» Оксани Дідківської-Воробієнко. 
Учасники екскурсії побачать могили представників найвідомішої кондитерської династії Києва, зайдуть у гості до художників Пимоненка й Мурашка, дізнаються, куди подівся і де опинився пам’ятник із могили художника Орловського, згадають скандальну справу Бейліса і подробиці Куренівської трагедії. Крім того, під час прогулянки ми дізнаємося про стильові тенденції надгробної архітектури, історію скульптур і барельєфів, особливості київських епітафій та навчимося читати цвинтарну мову знаків.
 «Цвинтар – це надзвичайно інформативний простір, на ньому одночасно і майже в незмінному стані співіснують минуле і сучасне. Надгробна архітектура – це підсумок життя, свідчення про соціальний клас, до якого належала людина, про її місце в світі, про час, коли вона була похована. Барельєфи, символи, епітафії, знаки, навіть ручка на вхідних дверях склепу можуть оповісти мені детальну історію часу», – говорить авторка екскурсії Оксана Дідківська-Воробієнко.
Для участі в прогулянці зареєструйтесь за посиланням:
https://docs.google.com/forms/d/15K2-bxXsPR2LZguP94k0lEWn7_EdmZf_knWqlNHoJEo/viewform 
Вартість участі у прогулянці – 100 гривень, для школярів, студентів і пенсіонерів – 50 гривень

Реєстрація триває до 2 липня включно
Початок прогулянки: о 16:30 в неділю, 3 липня
Місце зустрічі: метро Дорогожичі
Тривалість: близько 2 годин 
Деталі за адресою: https://www.facebook.com/yizdetz 
Якщо у вас є питання, пишіть нам на [email protected]mail

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення