Відкриття персональної виставки Олексія Сая "Temporary"

Відкриття персональної виставки Олексія Сая "Temporary"

Всі анонси від: America House Kyiv

На персональній виставці Олексія Сая “Temporary” представлені роботи з excel-art серії «Новий пейзаж». В експозиції зібрані твори з зображеннями будівництва, які створювалися протягом 10 років.

Міста регулярно змінюються, проте досить плавно та непомітно. Містобудування – це активний процес, але, з огляду на те, що він безперервний та відбувається всюди, не привертає уваги і ніби проходить повз. Забудова – це тимчасовий об’єкт, плинність якого не сприймається людьми.

 

Проект Олексія – про особливий фокус уваги до речей, що оточують людину кожного дня. Будівля, що зводиться – втілення швидкоплинності, на якій досить важко зосередитися та яку важко вхопити. Тимчасові споруди часто залишаються непоміченими в їх об’єктивності, навіть, якщо вони величезні. Художник створює зображення недобудов, щоб бачити їх вічно недобудованими, та взагалі – бачити, звернути увагу на їх своєрідність. Вкрай важливим є споглядання об’єкту в його цілісності та істинності незалежно від суб’єктивних оціночних суджень. Митець наголошує, що має бути чуттєве сприйняття естетики буття речей «тут і зараз» без проекції на минуле або майбутнє, продукування смислів та інтерпретацій.

Олексій Сай народився в Києві в 1975 р. Закінчив Київський художньо-промисловий технікум (відділення графічного дизайну) та Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури (відділення станкової графіки). Живе та працює в Києві.

Для того, щоб потрапити до Американського дому, потрібно мати при собі паспорт або посвідчення водія.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення