Конверсія хліба - Відкриття виставки сучасного мистецтва

Конверсія хліба - Відкриття виставки сучасного мистецтва

3 19 по 31 березня у центрі сучасного мистецтва «Білий Світ» проходитиме виставка «Конверсія хліба» від художнього об’єднання «Хлєбзавод» (Євгеній Валюк, Євген Штейн, Ганна Ануфрієва, Настя Діденко та Спартак Хачанов)

Учасники «Хлєбзаводу» мають спільні погляди на сучасне мистецтво і найчастіше працюють з темою пострадянської реальності у різних медіа. Назва їхнього об’єднання походить від покинутого заводу на Подолі, який було переобладнано під художні студії та виставковий простір.

Ідея проекту полягає в дослідженні інцидентів використання хліба як зброї та/або в якості важелю для підкорення народів. Лабораторією для дослідження художники обрали частину потужностей колишнього Цеху №2 Хлібокомбінату №2 – насамперед тому, що часи існування цього підприємства збігаються з чи не найболючішими моментами історії українського народу. Хліб в даному проекті розглядається як надзвичайно важливий ресурс, а чи не є Україна одним з найбільших світових родовищ цього ресурсу?

Візуальна частина проекту складається з колажів, інсталяції, відеозаписів та об’єктів, розміщених в просторі галереї. Автори спробували помислити виставку без живопису як художнього інструменту. Це дослідження має піксельно висвітлити історію подільської промислової зони; експоновані роботи в групах та окремо відображають певні моменти існування Хлібокомбінату і його частин.

Відома історія Хлібокомбінату починається ще у позаминулому столітті; в статусі хлібзаводу він існував з 1926 року. Під час Другої світової війни його обладнання було вивезене з країни, але у післявоєнний час він не лише відновив свою роботу, а й першим в країні освоював випуск нових видів хліба, розширював асортимент продукції. Хлібокомбінат №2 було ліквідовано у 2013 році, обладнання демонтоване, а метал, що лишився, здано на брухт. Сьогодні покинуте, напівзруйноване приміщення хлібзаводу є прихистком для художників, які входять до однойменної арт-групи та продовжують його історію.

Подія на Facebook.

Сторінка ЦСМ «Білий Світ».

Відкриття виставки відбудеться 19 березня о 19:00

Експозиція триватиме до 31 березня

Розклад роботи галереї:

Вт-нд – 11:00-19:00; пн – вихідний

Вхід вільний

Центр Сучасного Мистецтва "Білий Світ"

(Київ, вул. Пушкінська, 21а, www.whiteworld.net).

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення