VII Всеукраїнська трієнале скульптури

VII Всеукраїнська трієнале скульптури

У виставкових залах Національної Спілки художників України вже всьоме відбувається Всеукраїнська трієнале скульптури, підтверджуючи перспективність ідеї проведення таких масштабних мистецьких акцій. Ці проекти, як і трієнале графіки, трієнале живопису, залучаючи до участі найкращих митців, що представляють художні школи різних регіонів України, формують чудові умови для ознайомлення з тенденціями, які панують у сучасному образотворчому мистецтві.

Трієнале скульптури надає можливість одночасно ознайомитись із останніми здобутками вже знаних художників, корифеїв української скульптури і тих, хто тільки розпочинає йти нелегким шляхом становлення професійного скульптора. Відбувається зустріч майстрів старшого покоління із студентами вузів, створюючи якнайповнішу картину сучасної української пластики.
 
У своїй концепції проект наголошує на гармонійному поєднанні традицій і новаторства. Трієнале відзначається розмаїттям творчих ідей та спрямувань, образних і композиційних рішень, широким тематичним колом, зверненням до великої кількості матеріалів та іноді несподіваним їх поєднанням. І не так важливо, чи дотримується майстер традицій академічної школи, чи шукає нові технічні та образно-пластичні прийоми, тому що найголовнішим для участі у трієнале є і буде талановитість та професійність художників, завдяки яким світ скульптури постає яскравим і захоплюючим, багатогранним, складним і від цього ще цікавішим для звичайних глядачів і фахівців.
 
В одному експозиційному просторі зусиллями багатьох самобутніх скульпторів виникає атмосфера, у якій новаторський підхід не дисонує з глибоким розумінням традицій. Свої творчі пошуки й ідеї художники втілюють у життя, проявляючи неординарність пластичного мислення, високу міру художнього узагальнення, яскраве індивідуальне бачення, вміння якнайкраще розкрити декоративні і пластичні можливості будь-якого матеріалу, не нехтуючи й експериментами, та, звичайно, велику працездатність і любов до своєї справи.
 
Кияни Юрій Багаліка, Микола Білик, Наталя Дерегус, Борис Довгань, Олександр Дяченко, Аліса Забой, Віктор Коновал, Віктор Липовка, Олександра Рубан, переможці минулих трієнале – Володимир Протас, Василь Корчовий, Володимир Кочмар, Костянтин Синицький, харків’яни Валерій Пирогов, Фелікс Бетліємський, Сергій Сбітнєв, одесити Олександр Коваль, Олег Новаєв, Юрій Зільберберг, Богдан Корж (Ужгород), В’ячеслав Гутиря (Горлівка) – це неповний перелік знаних майстрів, які приймають участь у культурно-мистецькому проекті «Скульптура-2017». Представляють свої роботи і молоді автори, серед яких відзначимо киян Петра Гронського, Єгора і Микиту Зігур, Олексія Золотарьова, Ганну Кисельову, одесита Андрія Ахтирського тощо.
Експозицію складають біля двохсот скульптурних творів, від мініатюрних медалей та плакеток до монументальних пластичних образів.
 
Започаткований НСХУ проект, здійснений спільно з Міністерством культури України, безперечно, стане помітним явищем у насиченому подіями культурно-мистецькому житті України. Досвід проведення трієнале, завдяки творчим зусиллям, професійності та ентузіазму художників і організаторів, засвідчує великий потенціал таких мистецьких ініціатив зокрема та сучасної української скульптури взагалі.

Виставка буде експонуватися у всіх залах Національної Спілки Художників України на 3-му поверсі з 8 по 28 червня 2017 р.
Час роботи:  c 12:00 до 19:00
Вихідний - вівторок
Вхід на виставку вільний

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення