Над прірвою в житах - Благодійна вистава

Над прірвою в житах - Благодійна вистава

Всі анонси від: Театральна студія "ВІК"

Театральна студія "ВІК" знову в Центрі Леся Курбаса зіграє свою виставу за відомим на весь світ романом Джерома Селінджера. Він може бути названий сучасним «романом виховання» підростаючого покоління. Перш за все, в нім важливим вважається мотив «переходу».

Головний герой, шістнадцятилітній підліток Холден сам говорить, що у нього «перехідний вік», тобто проміжний час між дитинством і дорослістю. Період підліткового не сприйняття і безвідповідальності. Але не лише цей мотив обумовлює поведінку Холдена. Нам здалося дуже важливим розкрити в романі і відобразити в спектаклі ті подієві факти, які вплинули на психіку героя, на його вчинки. А далі божевільна історія, яка сталася в Різдво. Крок в доросле життя, три дні наодинці з самим собою і навколишнім світом. Неусвідомлений «похід краєм прірви».

Що врятує Холдена від падіння у прірву, заставить його різко подорослішати? Що сприяє народженню божевільної мрії: «Я собі уявляю, як табунець малечі грається серед поля — кругом жито й жито, куди не глянь. Тисячі дітлахів, і довкола — жодної людини, тобто жодної дорослої людини. Крім мене, звичайно. І моя справа – ловити малюків, щоб вони не зірвалися в прірву».

Режисер вистави - Євген Тищук. 

Коли: 10 березня. Початок - о 19.00. 

Де: Національний Центр Театрального Мистецтва ім. Леся Курбаса (або НЦТМ ім. Леся Курбаса) (вул. Володимирська, 23-в).

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення