Вистава "Наполеон і корсиканка"

Вистава "Наполеон і корсиканка"

Комедія у двох частинах.
Тривалість 2 години 40 хв.

Автор: Іржи Губач
Наполеон Бонапарт - фігура в історії людства досить масштабна і знакова. Не дивно, що життя легендарного французького імператора, хвилююче розум і серця представників багатьох поколінь, стала загальним надбанням.
Відлуння слави великого полководця доходить і до наших днів, породжуючи все нові міфи про його долю, розширюючи простори для творчих пошуків.

Театр, для якого не існує ні часових, ні жанрових меж, також не упускає можливості звернутися до особистості Наполеона. І цього разу, завдяки чеського драматурга Іржі Губача, Бонапарт постане перед глядачем у досить незвичній іпостасі - одним з головних персонажів комедії. Так-так! Наївною, дуже людяною і доброю комедією.
Дія відбувається в 1819 році на острові Святої Олени. Це вигадана історія про те, як проста корсиканка з королівським ім'ям - Жозефіна - завоювала довіру відставного імператора, перед яким перше тремтіла вся Європа. Ставши справжнім другом і ад'ютантом його імператорської величності, ця дивовижна, смішна і хоробра жінка змусила Бонапарта забути про свою велич, повернула йому прості людські бажання - танцювати і співати, сваритися і сміятися по-корсиканські ...

Переклад з чеської Григорія Дунда
Режисер - Борис Вознюк
Композитор - Юрій Шевченко
Концертмейстер - Микола Сазоненко, Вадим Аскевіч

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення