Мелодії барв Любові Романів - Виставка

Мелодії барв Любові Романів - Виставка

Виставка «Мелодії барв Любові Романів».

3 – 27 травня 2019 року.

Відкриття – 3 травня о 18:00.

Місце проведення: ІІІ поверх Центру Української Культури та Мистецтва,

м. Київ, вул. Хорива, 19-В, тел. (044) 425-12-64,  (044) 425-12-66.

За підтримки Центру Української Культури та Мистецтва.

Виставка приурочена до 75-х роковин початку депортації українців з етнічних земель Лемківщини, Холмщини, Надсяння та Підляшшя  (нині – територія Польщі).

Акцентом експозиції є вишивані рушники, яких в доробку Любові Романів близько двох сотень (в домашній колекції – понад 160). Також будуть представлені писанки та вироби з бісеру.

Любов Романів родом із м. Рогатина, що на Івано-франківщині. Із дитинства, разом із мамою Цецілією Дмитрівною Романів (з дому Возняк), виселеною з Лемківщини в 1945 році, вишивала, писала лемківські писанки.

Після завершення навчання на факультеті фізики почала працювати на Державному підприємстві «Антонов». Є членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Будучи членом київського товариства «Лемківщина» ім. Б.-І.Антонича, бере активну участь в культурно-мистецькій роботі. Любов Романів працює над відтворенням елементів традиційного лемківського одягу, виготовляє прикраси з бісеру – кризи, проводить безкоштовні майстер-класи з лемківської писанки, розшукує старовинні вишивані узори, створює на основі їх свої композиції.

Роботи Любові Романів експонувались на численних виставках та мистецьких конкурсах, публікувались у підсумкових каталогах, нагороджені дипломами. Частина робіт знаходиться в колекціях музеїв та приватних зібраннях Польщі, Чехії, Італії, Білорусі, Росії, Америки, Канади.

У 2014 р. власним коштом майстриня видала книгу спогадів свого батька Романів Мирослава Івановича «А Вігор і Сян течуть…» про події на Лемківщині та Надсянні, депортацію українського етнічного населення. Книга містить чіткі текстові та фотографічні свідчення високої культури українців на цих теренах.

Ласкаво просимо на виставку! Вхід вільний!

Час роботи виставкових залів:
Пн.- Пт. – 10:00 – 19:00; Сб. – 10:00 – 18:00; Нд. – вихідний.

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:
Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В
ст.м. «Контрактова площа» (вихід з метро в бік вулиць Верхній і Нижній Вал)
www.dolesko.com

Із питань отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів – звертайтеся до Ольги Музиченко за тел.: 097-98-22-783 або по е-mail: [email protected].

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення