Виставка «Народні традиції в малярстві Михайла Онацька»

Виставка «Народні традиції в малярстві Михайла Онацька»

Всі анонси від: Центр Української Культури та Мистецтва

Організатор: Центр Української Культури та Мистецтва.

Михайло Онацько – відомий український художник жанру наївного живопису, член Національної Спілки майстрів народного мистецтва України, Заслужений майстер народної творчості України, лауреат премій ім. Данила Щербаківського, Олени Пчілки, Міжнародної премії Українського фонду культури ім. Григорія Сковороди.
Народився Михайло Онацько в 1941 році на хуторі Хоменки (неподалік знаменитої Диканьки), нині проживає в селищі Шишаки на Полтавщині. Із дитинства мріяв стати художником, проте працював і пастухом, і будівельником, і шкільним піонервожатим. Згодом вчителював, навчаючи малечу малювати.
А в 46 років Михайло Онацько здійснив свої дитячі художні мрії – опанував техніку станкового живопису. Знаковою для митця стала зустріч зі скульптором Віктором Липовкою, який розгледів у сільському вчителеві самобутній талант народного малярства. Із 1988 року Михайло Онацько – активний учасник виставок по всій Україні та за її межами.

Митець у своїх творах зумів поєднати феномен українського наївного живопису з власним авторським баченням та хистом від Бога. Барвисто і щиро він зображає сюжети календарної обрядовості нашого народу, розмаїття звичаїв і традицій. Колядки, щедрівки та гаївки, ярмаркування, українське весілля, нелегка чумацька доля, козацька доба… Українське село з його побутом та обрядовими сценами є головним героєм усіх творів Михайла Онацька. 
У щирій простоті його малярства таїться велика сила: він повертає нам із вами етнічну пам’ять нашого народу!

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва: Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В, ст.м. «Контрактова площа» (вихід з метро в бік вулиць Верхній і Нижній Вал), www.dolesko.com

Час роботи виставкових залів: Пн.- Пт.  –  10:00 – 19:00; Сб.  –  10:00 – 18:00; Нд.  –  вихідний.

Стосовно отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів – звертайтеся до Ольги Музиченко за тел.: 097-98-22-783 або по е-mail: [email protected].

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення