Ми споглядаємо за вами - виставка портретного живопису

Ми споглядаємо за вами - виставка портретного живопису

Виставка портретного живопису «Ми споглядаємо за вами» 6 лютого – 10 березня 2018 р.

Відкриття – 6 лютого о 14:00. Місце проведення: І поверх будинку Центру Української Культури та Мистецтва. Організатори: Міністерство культури України, Національна академія образотворчого мистецтва та архітектури, Центр Української Культури та Мистецтва. За сприяння та участі кафедри живопису і композиції, факультету теорії та історії мистецтва Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.

Виставка представить портрети, створені західноєвропейськими та українськими художників кінця XVIII – XXI сторіччя з фондів Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури.

«Від погляду до погляду» – оригінальна концепція виставки, якою куратори поєднали академічні портрети між собою. Відвідувачі зможуть самостійно відчути містичну силу погляду, спрямованого на нас крізь віки. Метою виставки, виходячи з назви, є показ сили та ролі погляду персонажів у портретному живописі, його зв’язок з поглядом глядача, ставлення до погляду в залежності від стилю художника, епохи, та контексту портрета. Дана експозиція є продовженням проекту «#ВиставкаБажання», який допомагає обрати ідею наступної виставки за відгуками відвідувачів, дає можливість здійснення їх творчі мрії. Натхненником ідеї стала маленька відвідувачка виставки до 100-річчя Академії (виставки натюрморту «Багатослів’я мовчазних речей», Центр Української Культури та Мистецтва, травень 2017 р.), а автором ідеї – студентка Академії Марія Луцька. У книзі відгуків Центру Української Культури та Мистецтва, юна художниця просила провести ще одну виставку живопису, тому цей проект і отримав назву – #ВиставкаБажання. А вже для цієї виставки, з книги відгуків останньої виставки (Виставка пейзажу «навКОЛО МОГО БУТТЯ») було обрано побажання хлопчика Сергія – «бажаю малювати, як вони». Куратори проекту: Ганна Андрес – доцент кафедри теорії та історії мистецтва НАОМА; Тетяна Гончаренко – завідувач лабораторії композиції НАОМА; Ольга Музиченко – заступник директора Центру Української Культури та Мистецтва; студенти-мистецтвознавці та арт-менеджери НАОМА. Ласкаво просимо! Вхід вільний!

Час роботи виставкових залів: Пн.- Пт. – 10:00 – 19:00; Сб. – 10:00 – 18:00.; Нд. – вихідний. Адреса Центру Української Культури та Мистецтва: Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В ст.м. «Контрактова площа» (вихід з метро в бік вулиць Верхній і Нижній Вал).

[ev_photo_gallery]

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення