"Природа відчуттів" Альони Кузнєцової

"Природа відчуттів" Альони Кузнєцової

Всі анонси від: Музей історії Києва

Відкриття 30 листопада о 18-00
Музей історії Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7.

Її роботи грунтовані на деяких, іноді давно минулих зорово-інтуїтивних враженнях і пов’язані зі стихіями (вогонь, вода, повітря та земля), з природою і ландшафтом, мікро- і макрокосмом, глибинами та атмосферними явищами, що переходять в космічні простори і змінюють свій масштаб. Сніжинка Коха, програма Google Earth, де можна влаштовувати собі спонтанні подорожі, навмання вибираючи місце на Землі і поступово спостерігаючи розгортання  графічно-кольорової реальності через зміну масштабу, довгі практики аскези і внутрішньої роботи без зовнішнього зв'язку зі світом, подорожі в чисті, віддалені від цивілізації місця, багатими на унікальні атмосферні (читай - кольорові) явища, - все це є raw material і базисом для роботи. Живопис утворює видимість пейзажу через збільшувальне скло, звертаючись до конструкції поверхні, реакції матеріалів через тріщини і нашарування, плями і розводи, мікроландшафт кольорових пузирів.

Звичайно, тут немає реалістичних пейзажів. Але картини, з енергією стихій, звичайно ж мають і "природну" сутність. "Природну" - не лише про планету Земля, але і про нас, адже ми і є природа, частина Всесвіту, в якому діє один закон, як зовні, так і усередині: зміни. Вони у відчуттях, які то з'являються, то зникають, бувають як грубими, так дуже тонкими, невловимими, невимовними.

Альона Кузнєцова (Alena Kuznetsova artist) - молода київська художниця. Народилася у 1986 р. З 1996 по 2001 рік навчалася у дитячій художній школі міста Світловодськ Кіровоградської обл. В Києві отримала повну вищу художню освіту за спеціальністю «Образотворче мистецтво» (КНУБіА, 2008). Учасник таких художніх шкіл-майстерень вивчення кольору, академічного і сучасного мистецтва, як: Контемплятивної школи живопису (від англ. «Contemplate» - споглядати) в особі носія традиції Анастасії Бороніної; школи малюнку і живопису Миколи Шкарапути; Школи сучасного мистецтва в Modern Art Research Institute; Школи візуальних комунікацій; Нової Художньої Школи.

Працює в жанрі безпредметною (абстрактного) живопису і вивчення кольору з 2007 року до цього дня. Веде активну виставкову діяльність з 2009 року, учасник багатьох виставкових проектів, зокрема: «Художники рисуют. А4» Карась Галереї, Art Kyiv Contemporary, «Український пейзаж» (Мистецький Арсенал), участь у виставці 'Drawing Utopias' в IKLECTIK ART LAB з проектом Daydreamer, Лондон....    

Це - п’ята персональна виставка художниці, як п’ять видів відчуттів, що ми маємо.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення