Виставка сакрального мистецтва "Від руйнації до життя"

Виставка сакрального мистецтва "Від руйнації до життя"

Виставка сакрального мистецтва капелана Миколи Мединського “ВІД РУЙНАЦІЇ ДО ЖИТТЯ”

Отець Микола Мединський - військовий капелан та художник. Він створює унікальні мистецькі роботи із військових артефактів. В руках митця знаряддя руйнації: гільзи, уламки снарядів та знаряддя перетворюються на витвори мистецтва – ікони, арт-інсталяції, вази та свічки із трипільським розписом. Часто такі роботи створюються разом із нашими бійцями на “нульових” позиціях фронту.

Під час роботи в АТО з весни 2014 року отець Мединський створив багато унікальних робіт, які вперше будуть представлені у форматі виставки: різьблення, розписи, інсталяції. Серед експонатів також дві унікальні ікони: “Я рани ваші взяв на себе”, ця пробита осколками ікона знайдена бійцями під час риття окопу та ікона “Богородиця Єднання”, яка з 2015 року мандрує разом з капеланом на передовій.

Виставку також доповнюють фотографії військової журналістки Іванни-Калини Мотик із серії “Обличчя війни” – це портрети українських воїнів, зроблені в найгарячіших точках АТО: Авдіївка, Мар’їнка, Широкіне, Дебальцево тощо.

Частиною виставки також є кадри із документального фільму “Наш капелан” режисера Сергія Лисенко зняті протягом 2014 – 2017 років. Це матеріали ще не завершеного фільму про роботу на фронті отця Миколи Мединського та Івани-Калини Мотик.

В день відкриття виставки 7-го листопада можна буде поспілкуватись із авторами мистецьких робіт.

Виставка триватиме 7 – 18 листопада 2017 року, за сприяння Муніципального галереї мистецтв Деснянської районної в м. Києві адміністрації (у приміщенні Центральної районної бібліотеки ім. П. А. Загребельного).

Адреса Галереї мистецтв: вул. Драйзера, 6
години роботи 10:00 – 18:00, понеділок вихідний
тел. 044 546 90 45

Контакти авторів виставки:
Отець Микола Мединський 097 772 63 19
Іванна-Калина Мотик 067 351 23 47
Сергій Лисенко 067 991 51 20

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення