Світ кабукі

Рік Японії в Україні відкриває виставка витонченої японської гравюри укійо-е "Світ кабукі".
Національний художній музей України та посольство Японії в Україні презентують одне з виняткових явищ світового мистецтва, яке вплинуло на формування не тільки культури Японії, але й на історію всієї світової культури. На виставці експонується близько 100 робіт найвпливовішої школи японської графіки ХІХ століття – школи Утаґава. Її представники відомі творами у жанрі якуся-е – зображень акторів театру кабукі. Мистецька мова й образи укійо-е складалися під значним впливом естетики театру кабукі. На гравюрах ми бачимо не живих реальних людей, а театральні амплуа актора, його перевтілення. Обличчя схожі на маски, пози й жести умовні. Як і на театральній сцені, простір у гравюрі різко обмежений і розмежований, а усі фігури і предмети на другому плані схожі на театральну площинну декорацію. Гравюра утворює єдиний візерунок з фігур людей і барвистих тканин, каліграфічних написів і прикрас інтер’єру, завдяки чому створюється враження рівнозначності і важливості кожного елементу. Візерунок робить гравюру укійо-е схожою на розкішну тканину з витонченою вишивкою – таку ж, як одяг персонажів театру кабукі. 

Спеціальний учасник виставки - ресторан вишуканої японської кухні IKIGAI, який проведе ексклюзивну дегустацію традиційних японських страв на урочистому відкритті. У рамках виставки запланована насичена програма майстер-класів, лекцій, інтерактивів, кінопокази найкращих спектаклів театру кабукі.

Українсько-Японський центр НТУУ КПІ ім.Сікорського для відвідувачів виставки «Світ кабукі» підготував програму знайомства з японською культурою та традиціями. Всіх бажаючих чекають лекції з японської мови. Демонстрація традиційної чайної церемонії Шлях чаю, як її називають самі японці. Демонстрація ікебани – унікального явища японської культури. Художній напрям нараховує 545 років. Київський клуб орігамі запропонує виставку авторських робіт, які демонструють різноманітні техніки та майстерність сучасних орігамістів. Будуть проведені майстер-класи для дітей. Виставку старовинних кімоно представить колекціонер Ангела Бетельгейзе.

Графік роботи музею:

10:00 — 18:00 середа, четвер, неділя
12:00 — 20:00 п’ятниця
11:00 — 19:00 субота
вихідні: понеділок, вівторок
 
тел:
044 278 7454

Вартість вхідного квитка: дорослі - 40 грн., дети - 10 грн., студенти - 20 грн., пенсіонери - 10 грн.

Подія в Фб

Вистака "Світ кабукі" триває до 19.02.2017 р.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення