Виставка Руслана Тремби «Він там де ми»

Виставка Руслана Тремби «Він там де ми»

5 жовтня в Щербенко Арт Центрі відкриється персональна виставка «Він там де ми» українського художника Руслана Тремби. Проект відображає прагнення автора передати досвід неможливого – суперечливого відчуття присутності поруч з нами чогось або когось більшого, аніж можна осягнути. 

Переживання сакрального, недоступного нашому пізнанню, але пізнаваного лише чуттєво, містично та ірраціонально, художник виразив в картинах, об'єднаних в проект. Простота форм, чіткість і впевненість ліній, аскетизм у використанні кольору та обмеження зображення двомірним простором відсилають до ідей примітивізму. Яскрава експресивна динаміка робіт Руслана Тремби виходить за рамки традиційних фольклорних образів і релігійних сюжетів, але, в той же час, виразно передає глибинні риси української народної ментальності і духовності. 

Художник, вибираючи шлях простого і прозорого символізму, звільняє свої роботи від натуралістичного зображення. Акцент на внутрішніх характеристиках об'єкта стирає бар'єр між глядачем і полотном. «Він там де ми – це дивне почуття, коли розумієш, що за тобою спостерігають... це не фізична присутність чогось потойбічного, а, скоріше, легке втручання в підсвідомість. Він там де ми – це все, що нас оточує», – пояснює Руслан Тремба. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення