Я соромлюсь свого тіла - Унікальний соціальний фотопроект

Я соромлюсь свого тіла - Унікальний соціальний фотопроект

Місце проведення: І та ІІ поверхи будинку Центру Української Культури та Мистецтва (м. Київ, вул. Хорива, 19-В, тел. (044) 425-12-64, (044) 425-12-66). Організатор: телеканал СТБ.

Це перша фотовиставка за участю героїв медичного реаліті, яке допомагає людям заново полюбити своє тіло і розпочати нове життя, 21 історія про те, як важливо вчасно звернутись до лікаря. Про те, що ніколи не можна опускати руки – і вихід обов’язково знайдеться. Від них відвертались сусіди та перехожі; їм не могли допомогти лікарі. Вони вважали свої тіла жахливими, соромились виходити на вулиці, зі сльозами дивились на себе в дзеркало і загубили всяку надію на повноцінне життя. 21 герой, який став здоровим, завдяки проекту, сьогодні впевнений: немає такого тіла і такого захворювання, якого потрібно соромитись.

«5 років тому, коли ми тільки починали проект «Я соромлюсь свого тіла», хто б міг подумати, що перша в Україні операція по встановленню імпланта щелепи буде проведена нашій пацієнтці. У світі таких операцій було всього 8, і одна із них – у нашому проекті. Ніхто до нас такого не робив», – розповідає керівник проекту Дар’я Майборода.

У героїв «Я соромлюсь свого тіла» не було легких історій. Два роки тому до команди проекту звернулась Ярослава Осипенко, від якої відмовились усі лікарі – через довготривалий прийом наркотичних засобів у дівчини згнила щелепа. Лариса Дятлюк – одна із найважчих пацієнток першого сезону. 21 рік жінка жила з величезною пухлиною на голові, яка закривала їй вухо та око. Руслан Дорожок минулого року прийшов із рідкісним захворюванням «хвороба кришталевої людини» (недосконалий остеогенез) і міг пересуватись тільки навпочіпки. Юрій Нестерук багато часу жив з 2-кілограмовою пухлиною в грудях, яка порушувала роботу серця. Льоша Філатов, Федоренко Валерія, Асєєва Олена, Бусько Марія, Галушка Тетяна, Ганчевська Галина, Багіров Руслан, Абдуліна Валерія – ці і багато інших історій вразили не тільки лікарів команди «Я соромлюсь свого тіла», але і глядачів. Ще недавно проект був для них останньою надією змінити своє життя. Когось очікувало важке лікування, у когось реабілітація відбувається досі, але результату досягнуто у всіх, і він – неймовірний. Сьогодні всі вони – щасливі герої соціального фотопроекту СТБ. Вони більше не соромляться свого тіла і гордо демонструють свою красу всій країні.

За додатковою інформацією звертайтесь до прес-служби телеканалу СТБ: [email protected] [email protected] +38 (044)501-98-98. Ласкаво просимо! Вхід вільний! Час роботи виставкових залів: Пн.- Пт.: 10:00 – 19:00; Сб. – Нд.: 10:00 – 18:00. Адреса Центру Української Культури та Мистецтва: Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В, ст.м. «Контрактова площа».

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення