Поради фахівців, як врятуватися від спеки

 Олександра
Автор:
Олександра
22 червня 2021

Синоптики прогнозують на найближчі літні місяці неймовірну спеку - до +40 градусів. До слова, термометри вже показують надзвичайно теплу температуру, чого не можна не відчути на собі. Як пережити спеку, читайте у нашому блозі:)

Поради фахівців, як врятуватися від спеки

 Висока температура повітря може нашкодити організму. Аби уникнути неприємностей, слід дотримуватися низки рекомендацій. Як поводитися під час спеки, розповіли в Укргідрометцентрі.

Фахівці радять за можливості уникати полуденної спеки. Слід обмежити перебування на вулиці ранковими і вечірніми годинами. Якщо все ж перебуваєте на відкритому повітрі, то за можливості тримайтеся у тіні, а також носіть головні убори та сонцезахисні окуляри. Також варто уникати фізичних навантажень у спеку. Якщо ж зробити цього не можна, необхідно випивати щогодини дві-чотири склянки прохолодної води. Дітей у жодному разі не можна залишати в припаркованому авто - навіть на короткий час. Провітрювати приміщення слід вночі і вранці. Вдень варто затемняти вікна. При загорянні використовуйте сонцезахисний крем з сонцезахисним фактором не менше 20 SPF (для малюків не менше 30 SPF) або вище. Також українцям під час спеки рекомендують:

  • Забезпечити свій організм достатньою кількістю рідини. Для цього придатні мінеральна вода, соки, супи, багаті рідиною фрукти, такі як дині, огірки, помідори, полуниця, персики.
  • Намагайтесь пити від півтори до двох літрів рідини в день.
  • Уникайте вживання напоїв, які містять алкоголь, кофеїн або велику кількість цукру.
  • Не варто вживати дуже холодні напої - вони навантажують шлунок.
  • Вживайте легку їжу невеликими порціями протягом дня.
  • Охолоджуйте себе.
  • Залишайтеся в прохолодному приміщенні.
  • Приймайте прохолодний душ або ванну.
  • Підставляйте зап'ястя до проточної прохолодної води.
  • Накладіть вологий компрес на лоб або шию, прохолодну гелеву маску на очі або використовуйте розпилювач води для обличчя, рук і декольте.
  • Приділіть особливу увагу літнім людям. Адже у спеку на серцево-судинну систему людини навантаження є значно більшим.
     
Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Весняна мода 2024: практичність і романтика
Весняна мода 2024: практичність і р... Весна, нарешті, знову на порозі, а разом з нею й нові приголомшливі тренди, які додадуть гардеробу свіжості. З нетерпінн...
Догляд та обслуговування ножа для виживання
Догляд та обслуговування ножа для в... Надійний ніж для виживання - це не просто інструмент, а ваш партнер у пригодах, який потребує уваги та догляду, щоб зали...
Експрес-тест на знання української мови
Експрес-тест на знання української... День української писемності та мови традиційно відзначають 9 листопада вже 23 роки поспіль. А 21 лютого - Міжнародний д...