Фільм "Дюнкерк"

Фільм "Дюнкерк"

Військова драма режисера Крістофера Нолана "Дюнкерк" присвячена тим людям, завдяки яким вдалося зберегти життя багатьох сотень тисяч солдатів і офіцерів кадру. Варто відзначити, що всі останні фільми Нолана, будь то "Інтерстеллар" або "Темний лицар: Відродження легенди" добилися значних результатів у прокаті, стало бути, і в цей раз стрічка порадує публіку і покаже хороші збори. 

Опис:

Події починаються зі сцен оточення сотень тисяч британських і союзних військ силами противника. Спіймані в пастку на пляжі і знаходяться спиною до моря, вони стикаються віч-на-віч з нерозв'язною ситуацією, тим часом як сили противника стягуються все ближче і ближче. Дія фільму переносить глядача в 1940 рік у Франції практично в самий початок Другої світової війни. Після прориву лінії Мажино значні частини французьких, англійських і бельгійських військ були блоковані німцями у приморського міста Дюнкерк. Через неможливість повноцінної допомоги на суші Британське адміралтейство і кабінет Черчілля прийняли рішення провести повну евакуацію оточених підрозділів морським шляхом. Фільм розповість про порятунок більш ніж 300 000 солдатів в ході Дюнкеркская операції, що отримала назву «Динамо». Це був дуже складний маневр, який тривав майже 8 днів під постійним вогнем противника.

Тривалість: 106 хв.

Режисер: Крістофер Нолан

Жанр: військовий, драма, історія

В ролях: Фінн Уайтхед, Том Глінн-Карні, Джек Лауден, Гаррі Стайлс, Анайрін Барнард, Джеймс Д'Арсі, Баррі Кеоган, Кеннет Брана

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення