Khmelnytskyi Classic Fest. ЗАКРИТТЯ

Khmelnytskyi Classic Fest. ЗАКРИТТЯ.

Заключний, дев’ятий, вечір нашого міжнародного фестивалю класичної музики «Khmelnytskyi Classic Fest», що відбудеться 1 березня, стане яскравою крапкою у цьогорічному мистецькому марафоні подій, у рамках якого хмельницька публіка отримала змогу насолодитися майстерністю талановитих виконавців та цікавими творами композиторів різних епох та країн.

У перший день весни будемо слухати як зарубіжну, так і нашу, українську, музику. у виконанні академічного симфонічного оркестру філармонії. Диригуватиме оркестром Максиміліан Марія Джаннетті, відомий митець родом з Німеччини.

Пан Максиміліан має величезний досвід співпраці з різними оркестрами і завоював багато призів та нагород, побував з концертами майже на всіх континентах, створив собі ім'я як член журі, запрошений диригент, викладач і автор спеціальних наукових статей. Активно пропагує сучасну музику, тому завдяки його участі відбулося багато прем’єр творів сучасних композиторів різних країн.

Окрім того, Максиміліан Марія Джаннетті уже декілька років викладає в Одеській національній музичній академії. З початком війни чітко висловив свою громадянську позицію та підтримку Україні, неодноразово виступав на благодійних концертах, зараз продовжує працювати і гастролювати містами нашої держави.

Солістами вечора будуть яскраві музиканти, гості нашого фестивалю: польський кларнетист Роман Відашек та угорська флейтистка Ільдіко Юхаш.

Ільдіко Юхаш здобувала освіту у Вищій музичній школі консерваторії «Szent Istvan Kiraly», згодом – в Університеті музики та драматичного мистецтва в Граці (Австрія). Є переможницею таких міжнародних конкурсів як Canadian Int'l, Danubia Talents Hungary і Charleston Baroque Competition. Крім сольних і камерних виступів, Ільдіко є блискучою оркестранткою, співпрацює з декількома оркестрами, зокрема Баварської та Познанської філармоній, Мюнхенський симфонічний оркестр і Краківський оркестр Академії Бетховена. Зараз очолює групу флейт і є першою флейтисткою Судецького філармонійного оркестру у м.Валбжих, Польща.

Роман Відашек – відомий далеко за межами батьківщини кларнетист, лауреат низки міжнародних конкурсів та фестивалів, стипендіат міністра культури. Окрім кларнета, грає на його рідкісному різновиді – бассетгорні.

Музикант активно концертує як сольний виконавець, має величезний досвід співпраці з більшістю польських оркестрів, виступає як соліст та камерний музикант на багатьох концертах і фестивалях в країнах Європи, а також Південній Кореї, Японії, Китаї, записав понад два десятки альбомів. У його творчому доробку велика кількість прем’єрних виконань творів видатних польських композиторів.

Займається викладацькою діяльністю, а також є членом журі національних і міжнародних конкурсів кларнетистів, ініціатором і художнім керівником фестивалю «Музичні вечори у Базиліці, художнім керівником Міжнародного фестивалю ім. Міхала Спісака в Домброві-Гурничі.

Протягом концерту наші гості разом із музикантами академічного симфонічного оркестру філармонії виконають для вас твори Л.Лібермана, Б.Ковача, М.Мангані.

Яскравим та символічним фіналом вечора та усього фестивального марафону стане музика наших українських композиторів. Як ми уже зазначали, у цьому концертному сезоні продовжуємо популяризувати нашу національну музичну спадщину, яка насправді варта того, аби її знали, виконували та пишалися нею. Тому на завершення будемо слухати сповнені неймовірного народного колориту «Українські танці» Левка Колодуба та чарівну сюїту з балету «Сойчине крило» Анатолія Кос-Анатольського, музику до якого заново відриваємо для себе після понад півстолітнього незаслуженого забуття.

У програмі:

І відділення

Ловелл Ліберман – Концерт для флейти-пікколо з оркестром, ор.50
Бела Ковач – “Sholem-alekhem, rov Feidman!”
Мішель Мангані – Блюз з "An American in Paris" для кларнета та оркестру

ІІ відділення

Левко Колодуб – Сюїта №2 «Українські танці»
Анатолій Кос-Анатольський – Сюїта з балету «Сойчине крило»

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення