Літня резиденція для художників та художниць

Літня резиденція для художників та художниць

Всі анонси від: Арт-центр MASLO

З 5 по 18 серпня у Хмельницькому, MASLO the gallery оголошує відкритий конкурс на участь у резиденції в Хмельницькій області. 

Молоді українські художники та художниці віком до 35 років запрошуються на резиденцію, яку організовує молода галерея сучасного мистецтва MASLO the gallery.  Локація резиденції – за кількадесят кілометрів від м.Хмельницького. До участі у резиденції запрошується автори та авторки, які працюють з різними медіа: живописом, графікою, фотографією, медіа-мистецтвом, а також просторовими формами – інсталяціями, скульптурою, об’єктами.

Тема резиденції – "Кордони та межі". 

Учасники резиденції запрошені дослідити проблему "межі" у сучасному світі. Саме по собі слово «межа» можна віднести до багатозначних: з одного боку, це визначена лінія впливів і кордон зіставлених територій. А з іншого, межа може означати допустиму норму чого-небудь дозволеного, крайній ступінь якоїсь дії чи вчинку. Відтак "межа" є ще й умовної лінією, за яку можна переступити, втрачаючи гідність. Також очевидно, що сам процес перекроювання усталених територіально-адміністративних кордонів тягне за собою утворення спірних територій – зон розломів, а з ними і нового ідеологічного конструювання на місці колишнього. І якщо у контексті держав, межа постає досить умовним поняттям, внаслідок етнічних конфліктів і геополітичних інтересів протягом усієї історії людства, то для мистецтва ця проблема актуалізується з початку XX століття: відколи постає питання "Що таке мистецтво?". 
Так, учасниками резиденції пропонується поміркувати про цю проблематику, дослідити поняття «межі» та її хиткості, а також як воно може проявляти себе у контексті художньої практики. 

За детальноюінформацією переходьте СЮДИ.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення