Khmelnytskyi Classic Fest. Вікторія Тищик (Саксофон), Україна-Польща

Khmelnytskyi Classic Fest. Вікторія Тищик (Саксофон), Україна-Польща

Всі анонси від: Хмельницька обласна філармонія

Khmelnytskyi Classic Fest. ВІКТОРІЯ ТИЩИК (САКСОФОН), УКРАЇНА-ПОЛЬЩА

Четвертого фестивального дня запрошуємо насолодитися звучанням музичного інструмента, який хоч і з’явився трохи більше півтора століття тому, а вже є одним із найвпізнаваніших та найпопулярніших у світі. Так, мова про саксофон, що став невід'ємною частиною джазової та популярної музики, а також знайшов застосування в оркестровій та класичній музиці.

15 лютого о 18.00 маємо нагоду почути його дивовижний голос саме у гармонійному поєднанні з камерним оркестром філармонії на чолі з диригентом Тарасом Мартиник. Сольну партію саксофона виконуватиме наша гостя Вікторія Тищик – молода талановита артистка, учасниця колективу «Sarasvati Sax Quartet» у Варшавській філармонії, саксофоністка в «Warszaw Saxophone Orchestra».

Музикантка є випускницею Національної музичної академії ім. П. І. Чайковського, лауреаткою багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсів, стипендіаткою премії «Yamaha Music Gulf Scholarship 2019”. І хоча Вікторія Тищик уже є концертуючою виконавицею, вона продовжує удосконалювати свою майстерність в Університеті музики імені Фридерика Шопена (м.Варшава), де навчається у класі професора Павла Гуснара.

Унікальний тембр саксофона передає через звук широкий діапазон емоцій та почуттів – від меланхолії і ніжності до енергії і пристрасті, та вабить нас своєю елегантністю. Приходьте та відчуйте самі, як саксофон разом з оркестром прокладуть магічний місток між світом реальності та світом музичних фантазій, поєднуючи світло джазового безумства та тепло блюзових переживань.

У програмі:

  • Ежен Бозза – «Арія»
  • Клод Дебюсі – Рапсодія для саксофона з оркестром (аранж. В.Давіда)
  • Кшиштоф Гердзін – «Казкові оповідання»
  • Роберто Молінеллі – «Tango club» з сюїти "Чотири картини з життя Нью-Йорка", 2 частина
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення