Мультимедійна вистава РоздІловІ

Запрошуємо усіх на мультимедійну виставу під назвою "РоздІловІ". Вперше у Хмельницькому Сергій Жадан представить унікальний проект "Розділові".

  • Вистава пройде у Міському будинку культури 17-го жовтня, початок 18:30.

Цей проект являє собою поєднання лірики Сергія Жадана, візуалізації Ольги Михайлюк та музики Олексія Ворсоби. Проекту вже понад шість років, однак його наповнення час від часу змінюється. Так, нещодавно виник новий вимір "роздІлових" - у проект увійшов польський музикант Томас Сікора. 

На рівні підсвідомого - на рівні почуттів, звуків і дотиків - проект "роздІловІ" про любов і ніжність, війні, забутті і смерті, воскресіння в спогадах, сміху і тиші, і знову - про любов і ніжність.

Це скоріше акт, ніж уявлення або читання. Акт відчуття - повне занурення в щільне темне простір чужого серця, кожен рух якого - радісне або відчайдушний - полохали найважливіші спогади і найпотаємніші мрії. При цьому "роздІловІ", як це не парадоксально, "роздІловІ надзвичайно лаконічна річ, і тому - дуже пронизлива. ... "роздІловІ" - про могутність вакууму, який нерідко є місцем існування людей, гарантом їх невидимої одиночної камери. Про всесилля любові, яка здатна цей вакуум заповнити, деактивувати, перетворити в моторошний сон-спогад. Про те, як страшно жити, але дуже хочеться. "РоздІловІ" вимагають обсягу, оскільки це постановка, малює простір варіантів реальності. І це велика радість, що проект такої тонкості і глибини знаходиться за межами андеграунду.

Учасники проекту:

  • Оля Михайлюк, Київ - режисер, художниця, перформерка. Працює в Україні, Польщі та Німеччини. Автор експериментальних мультимедійних проектів за участю найвідоміших українських письменників, музикантів, відеоартистів. У проекті - відбір текстів, драматургія, візуалізація.
  • Сергій Жадан, Харків - письменник, перекладач, публіцист. Його твори позначені численними національними та міжнародними нагородами і перекладені багатьма мовами, що зробило автора одним з найбільш популярних українських письменників сучасності. У проекті - авторські тексти, голос.
  • Олексій Ворсоба, Мінськ - композитор, акордеоніст. Лідер інструментального тріо PortMone, високо оціненого експертами авторитетних музичних видань і премій, а також фестивальною публікою різних країн - від Португалії до Ірану. У проекті - авторські композиції, акордеон.
  • Томаш Сікора, Вроцлав - музикант, композитор, активний учасник українсько-польського культурного діалогу. Нашої аудиторії відомий по участі в групі Karbido, в складі якої виступав за все Європі і за її межами. У проекті - авторські композиції, саксофон, саундбокс.
  • Сергій Пилявець, Івано-Франківськ - відеоартистів, віджей. Засновник VJ group CUBE. Працює з музичними і театральними перформансами. Медіа-роботи виставлялися в галереях сучасного мистецтва України, Польщі та Німеччини. У проекті - візуалізація та ефекти.

Під час вистави, звучить поезія під меланхолійні мелодії, у залі - приглушене світло, на екрані - візуальні образи віршів. Саме так виглядає мультимедійний поетичний проект "РоздІловІ".

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення