Музей історії міста

Запрошуємо хмельничан та гостей міста!

Зали музею розповідають про часи утворення міста, його життя і побут... Найсвітліша і простора зала музею віддана мистецтву. Тут з успіхом проходять, змінюючи одна одну, різножанрові художні та фотовиставки, що демонструють роботи художників та аматорів міста.

 
«Ніч музеїв»: вуличне театралізоване дійство, влаштоване музеєм історії міста Хмельницького

Цікаві культурно-масові акції, що проводяться музеєм, вже кілька років поспіль виходять за стіни закладу назустріч відвідувачам і відбуваються просто неба в пішохідній зоні однієї з головних вулиць міста – вул. Проскурівської – за участі місцевих громадських організацій та творчих колективів міста.

Ласкаво просимо!Колекція музейних предметів в кількості близько 3,5 тисячі одиниць є державним фондом і постійно поповнюється. Характерною ознакою музею є його дивовижна камерність, «домашність». Здається, що бабуся-історія почувається тут дуже затишно й органічно. Експонати, представлені в музеї, різні за характером та тематикою, але їх поєднує зв’язок з історією міста Хмельницького.

Якнайкраще сфокусувати погляд відвідувачів на історії міста та наблизитись до неї у 2012 році допомагають нещодавно зібрана колекція місцевої фалеристики (нагрудних знаків, нагород, відзнак, значків, випущених у Хмельницькому) та експозиція ретрофотографії «Історія з сімейних альбомів», яка постійно поповнюється за безпосередньої участі відвідувачів.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення