Недільні Богослужіння в костелі

Недільні Богослужіння в костелі

Парафія Христа Царя Всесвіту вважається однією з найчисельніших Римо-Католицьких парафій України і налічує понад 6 тисяч парафіян.  

На початку 90-х років ХХ ст. у м. Хмельницькому існувала лише парафія св. Анни у мікрорайоні Гречани. У зв’язку з політичною ситуацією в країні (розпад Радянського Союзу), почала стрімко збільшуватись кількість людей, що шукають правду в Бозі. Тому сталось так, що костел на Гречанах не був у змозі приймати велику кількість прихожан. Дивлячись на цю ситуацію, о. Вітаултас Меркес — тодішній настоятель парафії св. Анни — звернувся до місцевої влади з проханням про купівлю земельної ділянки під будівництво нового храму, ближче до центру міста, оскільки церква св. Анни знаходилася на околиці, де було погано розвинуте транспортне сполучення.

У січні 1991 року була зведена тимчасова капличка, під покровительством Христа Царя Всесвіту. Настоятелем був призначений о. Чеслав Шиманський МІС, якому допомагав о. Кшиштоф Ердзік МІС.

Паралельно розпочалось проєктування і власне саме будівництво великого храму, розрахованого на потреби обласного центру. Сьогодні ця грандіозна храмова споруда є окрасою міста.  

 

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення