Виставка тематики війна на Сході

Виставка тематики війна на Сході

Хмельничан та гостей міста запрошують до художнього музею. Проект Тараса Полатайка - це мистецька акція, яка представляє 11 фотопортретів, зроблених фотографом Павлом Тереховим та аудіозаписи історій людей, які побували в самому пеклі війни.

Задумка проект проста та водночас дуже важлива - привернення уваги до подій на Сході. Під час акції будуть збирати кошти для поранених військових в зоні АТО.  

Тарас Полатайко – відомий український художник, народився 1966 року в Чернівцях, з 1989 року живе і працює в Канаді та Нью-Йорку. У 1990-х рр. автопортрет художника з серії «You» купив Білл Гейтс для власного кабінету. 2002 року представляв Україну на Бієнале у Сан Пауло (Бразилія). Серед інших міжнародних форумів, на яких Полатайко презентував Україну та Канаду – Корейська Бієнале (Південна Корея, 2009), Тель-Авівська Бієнале (2011) та Alberta Biеnnіal в Едмонтоні (Канада, 2013). Останнім часом виставляв твори на Bazel Art Fair (Швейцарія), Priska Juschka Fine Art (Нью-Йорк), у Музеї сучасного мистецтва Монреалю, Фонді Антоні Тапієса (Барселона), The Power Plant (Торонто), Центрі сучасного мистецтва Замок Уяздовський (Варшава), Центрі сучасного мистецтва Дж. Сороса (Київ), Мистецькому арсеналі (Київ), Міжнародному фістивалі кіно та відео «Images» (Торонто), Artspeak (Ванкувер) і Barbara Edwards Contemporary (Торонто). Художника представляють Priska Juschka Fine Art (Нью-Йорк), Barbara Edwards Contemporary (Tоронто) і Douglas Udell Gallery (Eдмонтон). 2012 року у Національному художньому музеї України (Київ) провів резонансний перформанс «Спляча красуня», який дивилося он-лайн близько 3,5 мільйонів людей з різних куточків світу.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення