«Синтез протилежностей: музика Олександра Козаренка»

«Синтез протилежностей: музика Олександра Козаренка»

Всі анонси від: Хмельницька обласна філармонія

Концерт «Синтез протилежностей: музика Олександра Козаренка» в Хмельницькому відбудеться 31 серпня о 18:00 в Філармонії

Останній вечір літа у Хмельницькій філармонії присвячуємо знаковій постаті української музики – видатному композитору, музикознавцю, віртуозному піаністу Олександру Козаренку. Його твори неодноразово звучали у нашій залі, як у виконанні наших артистів, так і самого Маестро, який завжди був для нас шанованим гостем і добрим другом.

На превеликий жаль, ми вже ніколи не зможемо насолодитися тією неймовірною теплою атмосферою, яка завжди панувала у нас на концертах Олександра Козаренка, адже навесні життя великого митця обірвала підступна хвороба. Проте ми знову і знову звертаємося до його багатющої і багатогранної музичної спадщини, у якій продовжує жити часточка його душі та самобутній талант.

Отож 31 серпня у концертній програмі «Синтез протилежностей: музика Олександра Козаренка» звучатимуть напрочуд мелодійні та цікаві вокальні твори, що належать до раннього періоду творчості композитора. Ми почуємо солоспіви на слова Софії Майданської та Марти Томенко, а також вокальний цикл «Сім струн» на слова Лесі Українки. Виконає їх для нас Ірина Ключковська.

Артистка є солісткою Львівської національної опери ім. М.Скорика, лауреаткою численних всеукраїнських та міжнародних конкурсі. Завдяки чарівному сопрано, тонкому артистизму та драматичності виконання, вона має у своєму репертуарі кращі зразки світового вокального мистецтва - від музики бароко до світової класики та творів сучасних композиторів. У її доробку – низка сольних проєктів, численні виступи у концертних програмах та фестивалях, гастролі в Польщі, Бельгії, Франції, Австрії, Німеччині, Фінляндії.

Творчість Олександра Козаренка посідає окреме місце у репертуарі Ірини Ключковської. У 2018 році артистка записала музичну збірку «Фантазії», до якої поряд з творами Анатолія Кос-Анатольського вперше увійшли кращі зразки камерно-вокальної спадщини Олександра Козаренка. Саме ці солоспіви прозвучать цього вечора для хмельницького глядача.

Разом з Іриною Ключковською розкрити особливі грані музики Маестро Козаренка допоможе львівська піаністка Мар’яна Самотос, лауреатка численних всеукраїнських та міжнародних конкурсів, яка, окрім творів знаних композиторів-класиків, має у своєму виконавському доробку широкий спектр творів українських композиторів Б. Фільц, Н. Нижанківського, В. Косенка, В. Барвінського, С. Людкевича, А. Кос-Анатольського, О. Білаша та інших.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення