5 найсмачніших напоїв цієї осені

katar
Автор:
katar
24 вересня 2018

Наступила справжня осінь, яка не лише радує нас золотавим листям та можливістю загорнутися у пухнастий плед, але і змушує все частіше зігріватися ароматними гарячими напоями.
"Моє місто" пропонує 5 смачних напоїв, які зігріють кропивничан у непогожі дні та піднімуть настрій! 

5 найсмачніших напоїв цієї осені

 

Сирна кава
 
На одне горнятко незвичного напою вам знадобляться:
окріп 120 мл;
сир плавлений, пастоподібний ½ ст.л;
мелена кава 1 ч.л.


 
Заваріть каву своїм улюбленим способом, перелийте у блендер або шейкер. Додайте м’який сир та збийте у блендері до однорідної маси.
Кава готова! Можна додати корицю або трохи цукру за смаком. Найкраще смакує з хрусткими солоними крекерами.
 
Какао
 
На одну порцію:
молоко 200 мл;
1,5 ч.л. какао-порошку;
2 столові ложки окропу;
цукор 2 ч.л.

Додайте какао та цукор у маленьку каструльку, влийте окріп, постійно помішуючи. Додайте підігріте молоко та зробіть вогонь трохи меншим. Суміш повинна прогрітися, але не кипіти. Вінчиком збийте напій близько 20 секунд та перелийте у чашку. 
Смачного!
 
Глінтвейн
 
1 пляшка червоного вина
150 мл води
7-10 бутонів гвоздики
1 апельсин
½ лимона (за бажанням)
1 велика паличка кориці (або 1,5 ст. ложки меленої кориці)
Цукор, мелений мускатний горіх, імбир, кардамон, перець горошком - за смаком.

Апельсин та лимон нарізати шматочками та покласти до каструлі. Додати до них улюблені спеції для глінтвейну. Корицю бажано взяти у паличках, бо мелена може зробити напій мутним. Залити вміст окропом та залишити кипіти на невеликому вогні приблизно 10 хвилин.
Додати в каструлю вино, зменшити вогонь і нагріти глінтвейн до 60-70 градусів, не даючи йому закипіти.
Додати цукор або мед, перемішати, дати глінтвейну настоятися 5 хвилин. Розлити по келихах, включити кіно та насолоджуватися вечором.
 
Обліпиховий чай
 
обліпиха - 150 г
вода -500 мл
чорний чай - 2 ст. л
мед - 2 ст. л

Обліпиху промити, частину ягід потовкти у ступці. До обліпихового пюре додати решту ягід та чай, залити окропом і дати настоятися 7-10 хвилин. Мед варто додавати безпосередньо перед вживанням цього смачного та корисного напою, щоб він не втрачав своїх властивостей.
 
Гарячий сидр зі спеціями
 
На 6 порцій вам потрібно:

6 склянок яблучного сидру

0,5 ч.л. гвоздики

0,25 ч.л. мускатного горіха

3 палички кориці
 

У каструлю налити яблучний сидр, додати гвоздику, палички кориці і мелений мускатний горіх, перемішати.
Поставити каструлю на середній вогонь, накрити кришкою і довести до кипіння.
Зменшити вогонь до маленького, варити не накриваючи кришкою 10-12 хвилин. Можна процідити сидр через ситечко, щоб видалити частинки гвоздики і кориці. Розлити напій у чашки. 
Подавати гарячим.
Сподіваємося, ви знайшли собі напій до смаку! Запасайтеся ковдрами та смаколиками, кличте друзів і робіть осінні вечори затишними і веселими!
 

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
У Кропивницькому відкрився перший магазин MOYO
У Кропивницькому відкрився перший м... Купувати офіційну техніку і електроніку в Кропивницькому стало значно простіше
Школы иностранных языков и центры развития ребенка  в Кропивницком: анализируем и выбираем
Школы иностранных языков и центры р... Почему  стоит отдавать ребенка на внешкольное обучение?
Кузьма Скрябін. Тест на знання пісень Кузьми Скрябіна
Кузьма Скрябін. Тест на знання пісе... 17 серпня день народження відомого українського співака Кузьми Скрябіна. А 2 лютого 2020 року буде вже 5 річниця, від...