Наступила справжня осінь, яка не лише радує нас золотавим листям та можливістю загорнутися у пухнастий плед, але і змушує все частіше зігріватися ароматними гарячими напоями.
"Моє місто" пропонує 5 смачних напоїв, які зігріють кропивничан у непогожі дні та піднімуть настрій!
Сирна кава
На одне горнятко незвичного напою вам знадобляться:
окріп 120 мл;
сир плавлений, пастоподібний ½ ст.л;
мелена кава 1 ч.л.
Заваріть каву своїм улюбленим способом, перелийте у блендер або шейкер. Додайте м’який сир та збийте у блендері до однорідної маси.
Кава готова! Можна додати корицю або трохи цукру за смаком. Найкраще смакує з хрусткими солоними крекерами.
Какао
На одну порцію:
молоко 200 мл;
1,5 ч.л. какао-порошку;
2 столові ложки окропу;
цукор 2 ч.л.
Додайте какао та цукор у маленьку каструльку, влийте окріп, постійно помішуючи. Додайте підігріте молоко та зробіть вогонь трохи меншим. Суміш повинна прогрітися, але не кипіти. Вінчиком збийте напій близько 20 секунд та перелийте у чашку.
Смачного!
Глінтвейн
1 пляшка червоного вина
150 мл води
7-10 бутонів гвоздики
1 апельсин
½ лимона (за бажанням)
1 велика паличка кориці (або 1,5 ст. ложки меленої кориці)
Цукор, мелений мускатний горіх, імбир, кардамон, перець горошком - за смаком.
Апельсин та лимон нарізати шматочками та покласти до каструлі. Додати до них улюблені спеції для глінтвейну. Корицю бажано взяти у паличках, бо мелена може зробити напій мутним. Залити вміст окропом та залишити кипіти на невеликому вогні приблизно 10 хвилин.
Додати в каструлю вино, зменшити вогонь і нагріти глінтвейн до 60-70 градусів, не даючи йому закипіти.
Додати цукор або мед, перемішати, дати глінтвейну настоятися 5 хвилин. Розлити по келихах, включити кіно та насолоджуватися вечором.
Обліпиховий чай
обліпиха - 150 г
вода -500 мл
чорний чай - 2 ст. л
мед - 2 ст. л
Обліпиху промити, частину ягід потовкти у ступці. До обліпихового пюре додати решту ягід та чай, залити окропом і дати настоятися 7-10 хвилин. Мед варто додавати безпосередньо перед вживанням цього смачного та корисного напою, щоб він не втрачав своїх властивостей.
Гарячий сидр зі спеціями
На 6 порцій вам потрібно:
6 склянок яблучного сидру
0,5 ч.л. гвоздики
0,25 ч.л. мускатного горіха
3 палички кориці
У каструлю налити яблучний сидр, додати гвоздику, палички кориці і мелений мускатний горіх, перемішати.
Поставити каструлю на середній вогонь, накрити кришкою і довести до кипіння.
Зменшити вогонь до маленького, варити не накриваючи кришкою 10-12 хвилин. Можна процідити сидр через ситечко, щоб видалити частинки гвоздики і кориці. Розлити напій у чашки.
Подавати гарячим.
Сподіваємося, ви знайшли собі напій до смаку! Запасайтеся ковдрами та смаколиками, кличте друзів і робіть осінні вечори затишними і веселими!