Надзвичайна виставка особливого 13-річного художника

Нічишина Наталка
Автор:
Нічишина Наталка
16 травня 2018

У Кропивницькому відкрилася виставка 13-річного киянина Ярослава Заруцького.

Надзвичайна виставка  особливого 13-річного художника

У рамках фестивалю дитячої творчості у галереї "Єлисаветград" відкрилась виставка робіт 13-річного киянина Ярослава Заруцького.
 
Оглянути роботи колеги завітали вихованці дитячої художньої школи, а також усі охочі. На виставці представлено понад 20 картин юного художника. До Кропивницького хлопчик прибув у супроводі сестри та батьків. За словами сестри художника, попри м'язову недостатність, Ярослав веде активний спосіб життя.

 - Ми з Ярославом побували в різних куточках світу: Англії, Польщі. На цій виставці є картини із зображенням лондонського Тауерського мосту, польських соборів. Йому подобається малювати архітектуру, - розповіла сестра Ярослава Вікторія Заруцька. 

У роботі Ярослав найчастіше використовує олійні фарби. Окрім архітектури, хлопець любить зображати природу. Особливе місце у його доробку посідає портрет сестри. 

 - Малювати я почав у сім років. Спершу вчився сам, а зараз займаюся з педагогом. Вона підказує мені, як виробити власний стиль. Мені подобається змішувати кольори. Малювання для мене - це спосіб виразити те, що я відчуваю, - прокоментував Ярослав Заруцький.  

Під час відкриття виставки власник галереї Єлисаветград Микола Цуканов привітав Ярослава з першою персональною виставкою та вручив йому диплом учасника фестивалю дитячої творчості. 


 - Я дізнався про Ярослава від своєї знайомої. Написав йому в соцмережі та попрохав надіслати свої роботи. Я очікував побачити звичайні дитячі малюнки, але це були глибокі дорослі картини. Я вирішив організувати художнику персональну виставку та запросив його до Кропивницького. Його роботи цікаві тим, що на них зображені неповторні яскраві емоції, - поділився Микола Цуканов. 

 


Переглянути виставку Ярослава Заруцького можна у галереї "Єлисаветград" протягом місяця.
 
Наталка Нічишина

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Безплатний онлайн-театр для військових та волонтерів
Безплатний онлайн-театр для військо... DRAMOX – онлайн-театр з найбільшою колекцією українських вистав. Одна з основних місій платформи – популяризація та підт...
День Святого Валентина. Тест
День Святого Валентина. Тест 14 лютого відзначають День Святого Валентина. Це свято пов’язане з ім’ям християнського святого Валентина, але якого...
Кузьма Скрябін. Тест на знання пісень Кузьми Скрябіна
Кузьма Скрябін. Тест на знання пісе... 17 серпня день народження відомого українського співака Кузьми Скрябіна. А 2 лютого 2020 року буде вже 9 річниця, від...