Біль у спині. Не терпіти, а лікувати!

ivr.ua
Автор:
ivr.ua
21 вересня 2021

Згідно зі статистикою, біль у спині хоча б раз у житті спіткає 78% населення землі. Це одна з найпоширеніших причин звертання за медичною допомогою. Але це тільки симптом, який свідчить про певне захворювання опорно-рухової системи. Чим раніше провести діагностику та почати лікування, тим більше ймовірність повного подолання хвороби.

Біль у спині. Не терпіти, а лікувати!

Інститут вертебрології та реабілітації спеціалізується на лікування захворювань опорно-рухового апарату. Досвідчені спеціалісти, сучасне обладнання та передові методики дозволяють лікарям справлятися зі складними випадками. Клінічні відділення розташовані у Києві, Львові, Івано-Франківську, але  кваліфіковану консультацію може отримати мешканець будь-якого регіону України. За перших ознак недуги завертайтеся по допомогу професіоналів. Детальніше дізнатися, що пропонує  медичний заклад, можна за посиланням https://ivr.ua/ua/boli-v-spine.

Чому виникає біль у спині

Больові відчуття бувають гострими або ниючими, епізодичними або ж постійними, локалізованими у певних ділянках або поширюватися на кінцівки, грудну клітину чи шию. Вони можуть виникати з різних причин:

  • травма хребта;
  • пошкодження прилеглих м’яких тканин;
  • викривлення хребта;
  • асиметричний розвиток м’язів;
  • грижа  або протрузія;
  • хвороба суглобів;
  • радикуліт;
  • запалення чи інфекція.

Ниючий біль свідчить про травмування або запалення м’яких тканин. Якщо він посилюється від рухів, це може бути сигналом про проблеми з хребтом. Травми хребта, грижі чи протрузії міжхребцевих дисків, пошкодження суглобів супроводжуються різким болем, неможливістю рухатися та онімінням рук чи ніг.

Але поставити точний діагноз може тільки спеціаліст на основі первинного огляду та опитування хворого, результатів потрібних аналізів та клінічного обстеження, приміром, КТ, МРТ, рентген тощо.

Як лікують спину в ІВР

Допомога хворому починається з полегшення його стану та зняття больового синдрому. Для цього застосовують медикаментозні блокади та фізіотерапію. Блокада – ефективний метод зняття гострого болю. Він передбачає ін’єкцію протизапального та знеболювального препарату точково в осередок болю.

Тав ведення знеболювального – це тільки допоміжний метод, спрямований на припинення страждань. Лікування спини в  IVR – це завжди комплексний процес, який поєднує низку процедур та методів, що впливають на усі проблемні ділянки та покращують стан пацієнта у цілому.

Комплекс лікувальних заходів передбачає:

  • медикаментозну терапію;
  • фізіотерапію;
  • корекцію хребта;
  • мануальну терапію;
  • ЛФК;
  • заняття на високотехнологічних тренажерах David.

Курс лікування призначається індивідуально кожному пацієнтові, виходячи з його стану. Особлива роль відводиться роботі з м’язами. Оскільки хребет – це пасивний орган, його рухливість багато у чому визначається станом м’яких тканин, що його оточують.

Унікальна німецько-фінська методика David дозволяє вивчити стан м’язів кожного пацієнта  та скласти комплекс тренажерних вправ, спрямованих конкретно на цю особу. Такий підхід дозволяє проводити процес лікування та реабілітації з максимальною ефективністю та запобігати рецидивам та загостренням.

Подолавши хворобу спини, не слід забувати про профілактику повернення недуги. Перш за все, вона передбачає здоровий спосіб життя та лікувальну гімнастику в домашніх умовах.

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
ТОП-7 цитат Ліни Костенко, які варто читати кожен день
ТОП-7 цитат Ліни Костенко, які варт... Слова Ліни Костенко - завжди надихають та мотивують. Пропонуємо і вам ними насолодитися! 
Експрес-тест на знання української мови
Експрес-тест на знання української... 21 лютого - Міжнародний день рідної мови. З цієї нагоди ми вирішили підготувати для Вас цікавий тест. Він покаже, наскіл...
День Валентина у Львові: Куди піти зі своєю половинкою
День Валентина у Львові: Куди піти... 14 лютого святкуватимемо День Святого Валентина, або як його ще називають, День всіх закоханих. Аби свято запам’яталося...