Болить спина? Шукайте порушення постави!

Академія Грація. Міжнародний центр корекції постави
Автор:
Академія Грація. Міжнародний центр корекції постави
29 березня 2021

Чи завжди порушення постави це боляче? Що робити, коли болить спина, - це найчастіше запитання пацієнтів реабілітаційного центру корекції постави Академія Грація.

Болить спина? Шукайте порушення постави!


Що робити, коли болить спина, - це найчастіше запитання пацієнтів реабілітаційного центру корекції постави Академія Грація. Якщо вести статистику і рахувати, скільки клієнтів приходять на профілактичний огляд, і вже, коли є симптоми та ознаки порушень постави і супутні болі у спині, дані будуть невтішні. На 100 пацієнтів лише 10 прийдуть профілактично чи з мінімальними підозрами на порушення постави. Чому така сумна статистика, ми ж всі свідомо розуміємо, що профілактика  - це найкраща інвестиція у здоров’я.

Відповідь знаходиться десь на перетині площин «ай, пронесе» і «не болить, значить усе добре». Також реабілітолог Центру корекції постави у Львові - Оксана Слінько, каже, що також причина такої сумної статистики полягає у недостатній обізнаності батьків, вчителів та тренерів. Також дорослі вірять, що сколіоз та інші порушення постави - це явище перехідного віку, а далі усе само виправиться, якщо віддати на спорт.

7 причин болі у спині та порушень постави, про які мало говорять

Ми усі звикли чути: «Сядь рівно, будеш горбатим» або «Вирівняйся, коли стоїш!».  Та не тільки неправильне положення за робочим столом може спровокувати сколіоз, кіфоз та інші захворювання хребта.

Отже 7 непопулярних, але точно достовірних причин сколіозу, кіфозу та сутулості у дітей та дорослих:

  1. Генетична схильність до захворювань хребта. Найчастіше за статистикою лікарі діагностують успадкування сколіозу донькою від тата. Генетичний сколіоз навіть буває вродженим і фіксується через узд, ще в утробі матері
  2. Астенічна будова тіла. Худенькі стрункі діти є в зоні ризику сколіозу. Їх м’язи не достатньо розвиваються самостійно, щоб утримувати хребет. Однозначно потрібно такий дитинці відвідувати профілактичні заняття з ЛФК (лікувальна фізкультура)
  3. Дефіцит кальцію, вітаміну Д та фосфору. Це спричиняє порушення мінерального обміну у кістках, вони стають крихкі або навпаки занадто мінералізовані.
  4. Асиметричний спорт, монотонний спосіб роботи, довге стояння, сидіння чи знаходження в одній позі. Це все змушує втомлюватися одні і ті ж м’язи, вони стають перенапружені і згинають спину у свою сторону.
  5. Плоскостопість. Так-так. 90% батьків і вже дорослих людей вважають плоскостопість просто причиною швидкої втоми ніг і не більше. Але плоскостопість змішує розподіляти вагу людини неправильно - це змінює ходу та руховий стереотип, а далі, як пазл, йдуть зміни тазових кісток, попереку, ребрах, лопатках та закінчує шия.
  6. Малорухливий спосіб життя, незбалансоване харчування та водний режим. Наші суглоби повинні постійно бути змащеними спеціальною рідиною, яка запобігає тертю та зношенню хрящових тканин. Недостатнє пиття та дефіцити вітамінів призводять до запальних захворювань суглобів, утворенню протрузії та кили.
  7. Неправильний прикус та криві зуби. Оце ви вже точно не знали і, точно, Вам про це в поліклініці не скаже дільничий хірург чи ортопед. Якщо прикус неправильний, голова часто виступає вперед відносно осі і від цього зміщуються плечі вперед, порушується і   наступні зміни постави: западання грудної клітини, зміна кута нахилу ребер, випадіння живота, випинання лопаток і навіть плоскостопість. Цей зв'язок може бути і зворотнім.

Ну як, скільки пунктів причин порушення постави Ви знали?

Чи завжди порушення постави це боляче? Ні, до 2 стадії переважно це на рівні дискомфорту та скутості руху, на що сучасні люди мало звертають увагу. Але усе ускладняється тим, що вилікувати 2 і 3 стадію порушення постави вже складніше, довше і затратніше, особливо, якщо усе ускладнюється запаленням у суглобах, прострілами (протрузія і кила), радикулітами чи остеопорозом.

https://www.youtube.com/watch?v=piMXl3BgpNY

Раз в рік достатньо пройти комплексну діагностику хребта та стоп, щоб знати чи є ризик захворювань опорно-рухового апарату. А також завжди будьте активні – не професійний важкий спорт та підняття важких предметів, а загальнозміцнювальний спорт і менше часу за телефоном та комп’ютером.

Телефонуйте до наших адміністраторів і отримайте консультацію, чому у Вас болить спина? +380983669886 або записуйтеся на діагностику на сайті www.akademia-gracia.com

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Що вміють сучасні домашні телевізори
Що вміють сучасні домашні телевізор... Телевізор із простого пристрою для перегляду телепередач перетворився на потужний мультимедійний центр, здатний запропон...
Занурення у світ тепла: Все про тепловізори та їх застосування
Занурення у світ тепла: Все про теп... Тепловізори - це прилади, які використовуються для виявлення і візуалізації інфрачервоного випромінювання, що випромінює...
ТОП-7 цитат Ліни Костенко, які варто читати кожен день
ТОП-7 цитат Ліни Костенко, які варт... Слова Ліни Костенко - завжди надихають та мотивують. Пропонуємо і вам ними насолодитися!