IN HOC SIGNO VINCES / Сим знаком переможеш - Проєкт

IN HOC SIGNO VINCES / Сим знаком переможеш - Проєкт

На протидію агресивній експансії росії в український сакральний простір скеровано проєкт «IN HOC SIGNO VINCES / СИМ ЗНАКОМ ПЕРЕМОЖЕШ», реалізацію якого розпочала ГО Екологія. Культура. Мистецтво у партнерстві із Львівський музей історії релігії за підтримки Український культурний фонд.

Завданням проєкту є організація ситуативної резиденції сучасного сакрального мистецтва в місті Жовква (місцевості, яка відома в минулому іконописним осередком), створення літньої школи іконопису на базі музею «Староскварявський іконостас XVI – XVIII століть» (філія Львівського музею історії релігії). Мета – дослідження жовківської іконописної традиції, створення сучасних ікон, залучення дітей і молоді до вивчення основ іконопису задля збереження й розвитку культурної спадщини в локальній громаді.

 Учасниками арт-резиденції стануть 14 митців, котрі творять сучасну ікону в оперті на давню українську традицію. В Літній школі іконопису викладачі Іконописної школи «Радруж» Українського католицького університету проведуть навчальні заняття з іконопису для дітей 10-16 років. За підсумками резиденції буде видано каталог, створено промоційний фільм, відбудуться виставки. Ікони, створені в рамках проєкту, будуть передані до колекції Львівського музею історії релігії.

Проєкт «IN HOC SIGNO VINCES / СИМ ЗНАКОМ ПЕРЕМОЖЕШ» реалізують до жовтня цього року.

Коментарі до події
Розклад
Отримуйте
регулярні оновлення