Ковчег Чорнобиль - Презентація екологічного арт-проекту

Ковчег Чорнобиль - Презентація екологічного арт-проекту

До 35-их роковин Чорнобильської катастрофи! Презентація екологічного арт-проекту "Ковчег Чорнобиль" відбудеться у місті Прип’ять!

В ніч з 25 на 26 квітня в 23:30 у м. Прип'ять, на центральній площі, пройде виставка відомого українського фотографа Дениса Копилова "Ковчег Чорнобиль". 

Сучасне мистецтво є мистецтвом, яке активно залучено до локального/ глобального простору та реагує на стан суспільства і сьогоднішнього світу.  Так, протягом семи років автор проекту подорожував світом, фотографуючи тварин у природному середовищі. Згодом він надрукував великі плакати цих тварин і фотографував їх у нетуристичних місцях Зони відчуження так, щоб здавалося, ніби звірі живуть у Зоні. 

Серія творів складається з 20 фоторобіт, 11 з яких будуть представлені на виставці вражаючи своїм маштабним розміром 2,5×5 м. Роботи будуть розміщенні в колонаді на центральній площі у м. Прип’ять.  




Роботи знімались в авторській техніці на 6 видів плівки, включаючи плівку "Свема", яка була знайдена на заводі Юпітер в зоні ЧАЕС і вийшла з ужитку більше 30 років тому, цифрові фотооапарати та дрон. 

На відкриття виставки планується презентація фільму за одноіменною назвою. Фільм вражає уяву, розкриває бачення на «катастрофу» з умовно темної та світлої сторін. Ми зможемо відчути усю біль людства та в одночас поринути в світ дивовижної природи яка відроджується в Зоні. 

Мета проекту показати змінити ставлення до зони як до місця розрухи людського впливу, натомість показавши, що це - діамант природи. 

"Мій проєкт називається "Ковчег.Чорнобиль". Про що він? Про те, що на сьогоднішній момент Зона – це місце, де природа одержує перемогу над людиною. Це відбулося через радіаційне забруднення, яке шкодить людині, але для природи особливої шкоди немає. Природа буйно розвивається, розвиваються види різних тварин, що мешкають у Зоні і почуваються чудово. У зв'язку з цим у мене з'явилося бачення, що Чорнобильська зона – це як ковчег, роль якого виконує радіація. Я вирішив "поселити" тварин з усього світу в Зоні Відчуження", – зазначив автор.  

Партнери проекту: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Державне агенство України з управління зоною відчуження (ДАЗВ), David Lynch Foundation, SAVE WILD, Чорнобильський радіаційно екологічний біосферний заповідник, Інвестиційна група INEKO,  PRIPYAT.COM, Благодійний фонд «ДетДом» та за підтримки Всесвітнього фонду природи WWF-Україна.  

Місце проведення: м. Прип’ять, Колонада між готолем «Полісся» та БК «Енергетик» Дата: 26 квітня 2021 р. 
E-mail: [email protected] 
Інформація за телефоном: +3 (067) 816-64-46

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення