Саллі

Біографічна драма від п'ятикратного лауреата Оскара і культового режисера і актора Клінта Іствуда, автора "Маленька на мільйон", "Гран Торіно" і "Снайпер". У січні 2009 року пілот Чеслі Салленбергер і перший офіцер Джеффрі Скайлз врятували життя 155 пасажирів і членів екіпажу, посадивши несправний літак на річку Гудзон. І хоча для громадськості капітан Саллі став героєм, який вчинив безпрецедентний подвиг авіаційної майстерності, всі його вчинки стали об'єктом ретельного розслідування. Нові докази можуть привести не тільки до знищення репутації Чеслі, але і до руйнування його кар'єри пілота.

У червні 2015 року стало відомо, що Клінт Іствуд зніме біографічну драму "Саллі", засновану на історії Чеслі Салленбергера, за сценарієм Тодда Комарнікі ("Ідеальний незнайомець"). Пілот написав автобіографію разом з Джеффрі Заслоу про безпечну посадку літака на річку, відому як "Чудо на Гудзоні". Продюсери Френк Маршалл і Еллін Стюарт придбали право на екранізацію книги в 2010 році.

Головну роль у фільмі "Саллі" виконав Том Хенкс ("Хмарний атлас", "Капітан Філліпс", "Міст шпигунів"). Роль Джеффа Скайлза, першого офіцера і другого пілота, дісталася до Аарону Екхарту ("Тут палять", "Темний лицар", "Падіння Олімпу"). Також в картині зіграли Анна Ганн, Лора Лінні, Отем Різер, Джеррі Феррара, Кріс Бауер, Вілбур Фіцджеральд та ін. Для Тома Хенкса і Клінта Іствуда стрічка стала першою співпрацею. На рахунку Іствуда це четвертий біографічний фільм.

Оператор картини Том Стерн вже далеко не перший раз знімає для культової голлівудської фігури. Серед спільних робіт Іствуда і Стерна "Маленька на мільйон", "Підміна", "Потойбічне", "Дж. Едгар", "Снайпер", "Хлопці з Джерсі" та ін.

Зйомки стрічки "Саллі" стартували у вересні 2015 року в Нью-Йорку і тривали до квітня 2016 року. Майданчиками також стали Атланта, Лос-Анджелес, Кірні та ін.

Рейтинг: 8.63.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення