Балет «Жизель»

В історії світового мистецтва «Жізель» заслужено вважається одним із кращих балетів – еталоном хореографічного романтизму. Сьогодні вона незмінно в репертуарі театрів та балетних труп усіх континентів. Легендарні танцівники різних часів у різних країнах створили свої кращі образи у цій виставі. 

Паризький балет “Жізель” зворушує, хвилює та навіть зводить із розуму вже понад 180 років.

Зовні він - історія про наївне перше кохання, зраду та прощення, а за своєю суттю - лірична метафора безсмертя чистої душі. Головна героїня божеволіє, приголомшена зрадою коханого, проте залишається жити в світі духів. Її танець стає примарно легким - здається, він однаково кориться музиці та повітрю, переносячи глядача у світ потойбічної краси.

Контрастна та музична “Жізель” для мистецтва важить не менше, ніж “Лебедине озеро”. Безкінечність кохання втілена в цій виставі за допомогою чистого, як білі сукні балерин, класичного танцю. В “Жізелі” балетмейстери Жан Кораллі та Жюль Перро затвердили цілий стиль - білий балет, і відтоді ця містична метафора зачаровує покоління глядачів на всіх континентах.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення