Народні засоби за вагінального кандидозу

anc.ua
Автор:
anc.ua
23 травня 2023

Молочниця або вагінальний кандидоз - широко поширене захворювання, що виникає під впливом низки чинників. За появи перших симптомів слід одразу звернутися до лікаря, який призначить відповідні препарати, зокрема Флуконазол. В іншому разі захворювання може перейти в хронічну форму перебігу.

Народні засоби за вагінального кандидозу

До основних симптомів відносяться:

  • свербіж, що посилюється після ванни або душу, а також, коли жінка спить;
  • сирнисті виділення;
  • неприємні відчуття, біль під час сексу і відвідування туалету;
  • больові відчуття внизу живота.

Чому з'являється молочниця

Існує кілька причин, що впливають на виникнення вагінального кандидозу. До основних із них належать:

  • порушення роботи імунної системи, ослаблений імунітет;
  • наявність ендокринних захворювань, зокрема цукрового діабету, гіпопаратиреозу, гіпотиреозу, ожиріння;
  • серйозні захворювання загального характеру, такі як ВІЛ, лейкемія, лімфома, гепатити;
  • дисбактеріоз, порушення вагінальної мікрофлори;
  • прийом гормональних лікарських препаратів, антибіотиків;
  • вагітність;
  • застосування ароматичних гігієнічних прокладок;
  • носіння синтетичної спідньої білизни.

Лікування молочниці народними способами

Вагінальний кандидоз не слід ігнорувати і призначати лікування собі самостійно. У разі неправильного приймання препаратів може з'явитися резистентність до грибка. Але, крім лікарських засобів, призначених лікарем, можна додатково використовувати й засоби народної медицини, що сприяють зняттю симптомів і зменшенню кількості грибків. Перед їх використанням рекомендується проконсультуватися з гінекологом.

646cb531a89b8.webp

  1. Відвар ромашки. Цю траву використовують під час лікування хвороб різного характеру. Ромашка забезпечує протигрибкову та протизапальну дію, сприяє швидкому загоєнню мікротравм, що утворилися на слизовій. Для приготування відвару необхідно взяти дві ложки сухоцвіту, залити літром води, довести до кипіння і настоювати півгодини. Після цього відвар потрібно процідити. Процедура спринцювання проводиться двічі на день.
  2. Сік каланхое. У свіжовичавленому соку необхідно змочити тампон і ввести на дві години в піхву. Процедуру проводять двічі на день.
  3. Розчин харчової соди. Він дає можливість усунути симптоматику і нормалізувати мікрофлору піхви. Для приготування розчину потрібно взяти одну склянку теплої води і додати туди одну ложку соди. Розчин підходить і для спринцювання, і для підмивання, і для ванночки. В останньому випадку в розчині потрібно посидіти близько тридцяти хвилин.
  4. Олія обліпихи. Це чудовий ранозагоювальний засіб, який усуває грибки та знімає характерні для молочниці симптоми. Тампон потрібно змочити в олії й залишити в піхві на всю ніч.
  5. Розчин із меду. Потрібно взяти столову ложку продукту і розвести в склянці води. Розчином можна, як змащувати слизову, так і ставити з ним тампони на ніч.

Пам'ятайте, що народні засоби лікування кандидозу можна застосовувати тільки в комбінації з медикаментозним і тільки після узгодження з лікарем.

Коментарі до події (5)
  • Ольга Головко 16 Квітня

    Ну які народні методи в лікуванні такої делікатної проблеми? Я з молочницею вперше зіштовхнулася минулого року, припускаю, що заробила я її на тлі сильного стресу... Моя гінеколог одразу порадила ставити Мастрелле флора плюс. Мені цi вагінальні капсули допомогли на третій день.
  • Ирина Тарасенко 12 Березня

    Є в мене така особливість, я страждаю на молочницю у відпустці чи після. Раніше брала Пімафуцин, але якось він не до кінця всю справу пролікував, залишалися якісь слабкі виділення. На цей раз вирішила спробувати Мастрелле флора плюс (відразу взяла з собою) і мені прямо сподобалося: після нього жодних залишкових явищ молочниці не спостерігається.
  • Anna Gerasimenko 01 Лютого

    У такому делікатному питанні краще довірити лікування лікареві-гінекологу, а не покладатися на народні методи лікування. Завдяки Мастрелле Флора Плюс я змогла позбутися неприємних виділень та печіння в інтимному місці. Курс лікування тривав тиждень. Я щодня вводила по 1 капсулі перед сном. Що сподобалося, що розчинившись вона не витікає, не забруднює білизну. Через тиждень виділення стали звичайними, пройшло печіння та свербіж.
  • Оксана Краско 11 Грудня

    Молочниця - це така підступна хвороба, що якщо не долікувати і покинути все після першого поліпшення, то чекай на її повернення знову. Для таких нетерплячих, як я, чудово підходить вагінальний душ Мастрелле флора плюс, курс всього на 5 днів. Після застосування цього засобу пішов нескінченний свербіж, виділення і спало роздратування.
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Стратегії гри в рулетку в Pin Up games
Стратегії гри в рулетку в Pin Up ga... Які різновиди рулетки існують? Як грати в азартну гру та вигравати? Читайте детальніше про особливості рулетки та її вар...
Секрети гри в автомати на гроші в Pin-Up онлайн: поради для гемблерів
Секрети гри в автомати на гроші в P... Український азартний бізнес розвивається дуже стрімко. В одному з найбільш відомих та надійних віртуальних закладів, яки...
SEObanda - ваш партнер для успішного просування бізнесу
SEObanda - ваш партнер для успішног... SEObanda - компанія, що спеціалізується на просуванні сайтів та допомагає бізнесу досягати успіху в онлайн-просторі. Зав...