Правильні фото з концерту на телефон

MoeMisto.ua/od Афиша Одессы
Автор:
MoeMisto.ua/od Афиша Одессы
27 лютого 2019

Правильні фото з концерту на телефон

Правильні фото з концерту на телефон

 

Чому правильні? Тому що більшість з нас на концертах фотографує неправильно. Ні, ми не станемо гуру фотографії, використовуючи ці поради. Але маючи бажання зфоткати концерт улюбленого виконавця, ми не будемо кінець кінців виглядати йолопами, крім того, ці фото не соромно буде показати навіть самому виконавцю. Якщо це не Винник, звісно.

 

  1. Камера, тобто, телефон

Повірте, маючи на руках допотопний Sony Ericsson K750, цілком можливо зробити класні фотографії. Ви ж пам'ятаєте цей камерафон, правда? У нього була камера на 2 Мп, менше з тим, надруковані фото з мінімальною обробкою виглядали не гірше, ніж у тогочасних цифрових фотоапаратів. Це говорить не про прогрес матриць, оптики та оброблювальних технологій. Це говорить про око фотографа, який вміє вибирати влучний момент, ракурс і освітлення.

Зараз же у нас є неперевершені камери в телефонах ледь не бюджетного сегменту. Не кривіться, ми маємо на увазі не бюджетники по 2000 гривень на вагу, а більш-менш серйозну техніку. Наприклад, чому б не купити iPhone 7 Plus. Так, він навіть з урахуванням акційних пропозицій в магазині Алло, наприклад, коштує біля 13 тисяч гривень. Менше з тим, він має 6-лінзовий об'єктив, оптичну стабілізацію, та контролер роботи камери під керуванням ISP-процесору. Але то все техніка, яку можна купити. 

 

  1. Задовго до...

Починайте зйомку концерту за деякий час до його початку, якщо вам пощастить потрапити в зал завчасно. Там ви зможете спокійно і без емоцій вивірити точки зйомки, придивитися до освітлення, оцінити глибину сцени та потенційні перешкоди. А раптом повезе і ви познайомитесь з виконавцем (якщо це буде не Винник) і у вас вийде зробити декілька ексклюзивних кадрів ще до початку. Також не завадить навести контакти з охороною та стейджменами, які можуть стати в пригоді згодом.

  1. Обирайте крупні плани

Знімки крупним планом, як показує практика, мають переваги перед загальноплановими фото. Навряд чи у вас вийде передати атмосферу, яка панує на сцені, якщо ви будете намагатись захопити все і одразу. На знімку, окрім хаоса, ви нічого не отримаєте. У всякому випадку, 90% загальнопланових фото це підтверджують. До того ж досить нескладно спрогнозувати траєкторію переміщення конкретного персонажу по сцені.

  1. Що робити з контрастом

Біда (і радість) сучасних концертів в тому, що вони не проводяться без динамічного освітлення. А це приводить до миттєвих змін насиченості, кольору, інтенсивності освітлення. Все це впливає на контрастність знімку, яку не в змозі побороти навіть дорога плівка, чого казати про цифрову матрицю. Так от, намагайтесь знімати крупні плани окремо в засвіченій зоні, окремо в яскравій.

 

 

Власне, користуючись цими нехитрими порадами, ви зможете як мінімум позбутися типових помилок, які робить більшість аматорів та отримаєте задоволення від фотографій не менше, ніж від концерту. Звісно, якщо це не концерт Винника...

 

Події по темі:
Коментарі до події (1)
  • В'ячеслав Володимирович Яровий 02 Липня

    Гарні телефони я купую тут https://lagunaua.com для себе та своїх знайомих
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Крем, що бореться з тьмяною шкірою
Крем, що бореться з тьмяною шкірою Навіть із приходом весни ми можемо відчувати на собі залишки зими й морозів. Холодна погода й нестача вітамінів сприяють...
Вперше вистава Херсонського театру стає доступною онлайн
Вперше вистава Херсонського театру... Херсонський театр пройшов через окупацію, обшуки, арешти, акції протесту. Через війну члени колективу шукали безпечне мі...
Становлення професії таргетолога в Україні, через курси таргетолога
Становлення професії таргетолога в... У світі, де цифрові технології набирають обертів, професія таргетолога стає все більш важливою. Курси таргетолога в Укра...