«Космос» Емми Андієвської

«Космос» Емми Андієвської. Новий проєкт від Музею сучасного українського мистецтва Корсаків відкриється в Одесі

10 вересня в Музеї сучасного мистецтва Одеси представлять роботи видатної української художниці та письменниці Емми Андієвської, яка живе у Німеччині. Ці кілька десятків робіт належать до колекції Музею Корсаків у Луцьку і курсують Україною у рамках проєкту «Дифузія».

В експозиції буде представлено серії живописних робіт з колекції Музею сучасного українського мистецтва Корсаків (Луцьк). Серед них, зокрема, унікальні картини з доповненою реальністю.

Емма Андієвська створила власний надзвичайний світ поетичних та художніх образів в особливій індивідуальній манері. Авторка понад сорока україномовних поетичних та прозових книг, якій у дитинстві забороняли спілкуватися українською. Її картини є у музейних та приватних колекціях по всьому світу. “Українська художниця та письменниця Емма Андієвська виїхала з рідного Донбасу до Німеччини в роки Другої світової війни після того, як її батька — відомого українського хіміка-винахідника Івана Андієвського — застрелили енкаведисти. Живучи поза батьківщиною, Емма Андієвська завжди залишалася в українському контексті: Український вільний університет у Німеччині, Нью-Йоркська поетична група у США та інші. Україні, яку колись змушена була покинути, вона присвячує усю свою творчість” — пише про авторку Ukrainer.

Філософські, духовні та містичні теми є головними у творчості Андієвської. Художниця підкреслює свою індивідуальність, характеризуючи себе як візіонера і стверджуючи, що її картини бачаться їй намальованими в цілому і їй залишається лише перенести їх на полотно. Авторка належить до важливих представників модернізму в українській літературі другої половини XX ст.

Проєкт «Дифузія» присвячений до 30-річчя відновлення незалежності України. Це серія гостьових виставок, які мають на меті продемонструвати світові актуальність, високу професійність та автентичність українського мистецтва, талановитість і творчий потенціал української нації.

Відкриття відбудеться 10 вересня о 17:00.

В умовах карантинних обмежень просимо приходити в масках.
Адреса: вулиця Леонтовича, 5, МСМО.
Вхід на відкриття — вільний
В інші дні вартість вхідного квитка — 60 грн.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення