Опера «Кармен» (ОНАТОБ)

Одна з найпопулярніших опер світу в Одеському театрі опери та балету Оперу «Кармен» можна назвати кульмінацією творчості французького композитора Жоржа Бізе. Опера стала його останнім творінням: через три місяці після прем'єри композитор помер. Скандал, який вибухнув після прем'єри «Кармен», прискорив його смерть. Глядачі вважали, що сюжет опери надто непристойний. Сюжет опери запозичив Бізе з новели «Кармен» авторства Проспера Меріме. А лібрето написали Л.Галеві та А.Мельяк. Вони змінили сюжет та відкинули всі етнографічні відступи, змінили соціальний статус персонажів – чим у результаті так обурили глядачів.

Хоч скандал і приніс опері величезну популярність, вона нарешті надовго зникла з театральних підмостків Парижа. У 1883 році в редакції Ернеста Гіро, опера все ж таки повернулася до театрів французької столиці. Але тут чималу роль зіграло і те, що вона була дуже популярна в містах Європи, Росії та Америки.

​​​​​​

Досі ця опера залишається однією з найпопулярніших у театрах у всьому світі. В тому числі і в Одеському театрі опери та балету, де ви можете насолодитися цим шедевром оперної музики.

Тривалість 3 години з перервою на антракт
 

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення