Показ вистави «Тимчасові незручності»

10 квітня у ТЕО: театральний простір відбудеться показ документального перформансу “Тимчасові незручності” режисера Павла Юрова.

На початку створення вистави “Тимчасові незручності” було два медійних кейси: про мера Полтави, який намагається впливати на рішення суду, і скандально відомого суддю, який своїм рішенням забирає квартиру у киянина. Перформанс обертається навколо двох полярно протилежних за характером ситуацій, що складаються з інтерв’ю, документів та відео матеріалів. Це — висловлення про побутову та державну корупцію, про опір та незахищеність людей, про прагнення відстояти честь та гідність, про неможливість керувати власною долею, про засудження та виправдання.



“В Україні зараз прийнято дискредитувати та публічно засуджувати одне одного. Політики та бізнесмени роблять це у Верховній Раді та різних медіа, середній клас та мілленіали у соціальних мережах та ютубі. Засудження може бути наповнено праведним гнівом, а може бути захистом через власне відчуття небезпеки. Часто можна побачити і само-засудження. Але все це відбувається переважно показово. Коли трапляється реальне проблемне питання, раптом з’ясовується, що свідків немає і нікого не можливо притягнути до відповідальності. Як у випадку із корупцією, наприклад. Всі про це знають, всі про це говорять, всі це засуджують, але зміни майже непомітні.
У виставі ми намагаємось переосмислити хабарництво як на державному, так і на побутовому рівні, піддаємо сумніву власні переконання, приєднуємось до “процесу засудження”, окреслюємо хиткі принципи за допомогою тілесних відчуттів та іронії щодо свого корупційного минулого“

Автори вистави наполегливо та невимушено звертаються до технік європейського політично-соціального театру, сучасної електронної музики, актуального мистецтва та художнього перформансу, щоб створити реальні переживання у кожній із ігрових ситуацій.

Вхід вільний, реєстрація обов'язкова: https://goo.gl/forms/0aPtKepKSgRla9rt2

Актори:
Євген Черников
Анатолій Маремпольський
В’ячеслав Дудко
Анастасія Касілова

Саунд дизайн:
Олеся Оникієнко

Сценографія:
Катерина Лібкінд

Дслідження та драматургічна консультація:
Оксана Данчук

Режисер:
Павло Юров

__________________________________________________

Показ вистави відбуватиметься в рамках проекту "Інноваційні мистецькі заходи для протидії корупції" Громадської організації "Точка дотику" за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI), яка фінансується Європейським Союзом та спів-фінансується і впроваджується Данською агенцією з міжнародного розвитку (DANIDA).
Організатор: Громадська організація "Точка дотику".
Вистава створена за підтримки Гете-Інституту.

 

Вхід вільний, реєстрація обов'язкова: https://goo.gl/forms/0aPtKepKSgRla9rt2


ТЕО: театральное пространство
Тел. для справок: (099) 349 8111
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення