Вистава Кайдашева сім'я

Напевно, не існує в нашій державі театру, не сцені якого не були б представлені вистави за творами Нечуя-Левицького.

«Кайдашева сім’я» написана автором більше, ніж сто років тому. Але чи знайдуться і сьогодні байдужі до родинних пристрастей?! Як вулик кожного дня гуде родинне гніздо: грюкають двері, дзвенять шибки, кричать жінки, сердито кричить старий батько, пробують неокріплі баси сини. І щедро сиплять один одному Кайдаші за пазуху — за переварений борщ, за недостигле тісто, за неметені сіни, за поламане мотовило, биті горшки та чужі яйця. Це про повість... 

Вистава «Кайдашева сім'я» за п'єсою класика украінської літератури Івана Нечуй-Левицького – це історія життя сільської родини Омелька Кайдаша на тлі часу відміни кріпосного права у 1861 р.

Загострені відносини у сім'ї Кайдаша починаються з того, як дорослі сини одружуються, починають влаштовувати свій побут, працюючи на невеличкому батьківському полі і городі , не маючи можливості полегшити своє економічне становище.

Ця сценічна версія твору класика української літератури Івана Нечуй-Левицького стала однією з найбільш яскравих «візитних карток» нашого театру. А з огляду на той факт, що літературне першоджерело, за яким створено виставу, входить в навчальну програму для школярів і студентів, наш колектив протягом багатьох років відкриває кожен новий сезон саме цієї своєю роботою, за яку заслужено став лауреатом всеукраїнського театрального фестивалю.

Одесский театр юного зрителя им. Юрия Олеши

Тел.: (048) 722-75-63

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення