Лайфхаки з лимоном: 7 оригінальних ідей

MoeMisto
Автор:
MoeMisto
14 серпня 2017

Відгадайте загадку. Що може використовуватися, як форма для желе? Або, як засіб для чищення мікрохвильовки і кухонної раковини. А найчастіше, використовується як освітлюючий спрей і ефективний засіб для боротьби з накипом. І все це лише допоміжні якості - звичайного лимона!

Лайфхаки з лимоном: 7 оригінальних ідей

 

ГОТУЄМО СМАЧНЕ ЖЕЛЕ

Цей прекрасний лайфхак підійде для господинь, які не ріжуть лимон, а видавлюють його сік. З решти половинок, слід видалити ложкою м'якоть і залити в них желе. Коли маса застигне в холодильнику, вам залишиться лише розрізати половинки на дольки.

ЧИСТИМО МІКРОХВИЛЬОВКУ БЕЗ ВСЯКОЇ ХІМІЇ

Після використання, часто залишається невеликою, засохлий шматочок лимона. Якщо старий жир забруднив стінки вашої мікрохвильовки, цей завітренний шматочок допоможе без зусиль знищити весь бруд. Для цього, його потрібно видавити в миску з водою і поставити в мікрохвильовку на максимальну потужність. Коли вода закипить, на стінках утворюється лимонний конденсат, який дозволить легко видалити губкою весь розкислий жир.

ЛИМОННА ПОДУШКА

Не турбуйтеся, спати на ній доведеться не вам, а рибі. Ця хитрість не тільки запобігає прилипання до грат гриля, але надає рибі особливий, витончений смак. Для цього потрібно розмістити на решітці кружечки лимона середнього розміру, а на ці "подушки" зручно покласти шматочки риби. Холодно їм не буде, тому, без "ковдри" можна обійтися.

ЯК ЗРОБИТИ ВОЛОССЯ СВІТЛІШЕ

Багато хто користується послугами перукарів. Але якщо є необхідність зробити кучері світліше терміново і в домашніх умовах, вам знову знадобиться лимон, а вірніше, чверть склянки лимонного соку. Змішайте його з рівною кількістю перекису водню, додайте туди півсклянки ромашкового чаю і залийте в пляшку з розпилювачем. Перед тим, як робити укладку, нанесіть еліксир на вологе волосся.

ЧИСТИМО НАКИП

Чайник став довго кип'ятити воду? Можливо, причина в накипі. Тисячі господинь стикаються з цією проблемою щодня. На щастя, вітамін С знову рятує світ! Всього чверть лимона, який ви помістите в чайник перед кип'ятінням, допоможе знищити шкідливий накип. Повторне кип'ятіння зробіть вже без лимонної кислоти і чаюйте на здоров'я!

ДОЛЬКИ ЯБЛУК І БАНАНІВ БІЛЬШЕ НЕ ТЕМНІЮТЬ

Ви, звичайно, стикалися з тим, що під час сервірування столу, фруктові нарізки швидко втрачають свою привабливість. Ця проблема має рішення, завдяки чарівному соку лимона. Злегка обробіть їм часточки банана і фрукти на вашому столі будуть виглядати так, немов їх щойно виклали на тарілку.

ВИШУКАНА ПРИПРАВА

Наш список був би неповним, якби ми не згадали лимонну цедру - прекрасну приправу для різних страв. Змішайте її з перцем, просушіть в духовці і використовуйте для приготування вишуканих рибних і м'ясних страв на грилі.

Тепер, коли ви дізналися про супер властивості лимона, настав час подумати про покупки http://grenka.ua/

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Гіроскутер: сучасний транспорт майбутнього
Гіроскутер: сучасний транспорт майб... У наш час технології швидко розвиваються, і з кожним роком з'являється все більше інноваційних пристроїв, які полегшують...
10 кращих хітів виконаних українською
10 кращих хітів виконаних українськ... Рідна мова - така солов'їна і милозвучна. Нас навчили слухати російське, бо воно "краще". Та хіба ж так? Просто своєму н...
Цікавий тест на знання української мови. Перевіряємо свої знання!
Цікавий тест на знання української... Із 16 січня 2021 року вся сфера обслуговування перейшла на українську мову при спілкуванні з клієнтами й відвідувачами,...