Мистецький вечір “Земля, яку змалював Тарас”

Мистецький вечір “Земля, яку змалював Тарас”

У Тернопільській наукові бібліотеці вшановують творчість Тараса Шевченка як художника. Відділ літератури та мистецтва ОУНБ проведе мистецький вичір “Земля, яку змалював Тарас”.

Життя й творчість геніального сина України - Тараса Шевченка - пов’язані з Волинською частиною Тернопільщини. Його мандрівка на Волинь відбулася восени 1846 року.

Мандрівку по нашому краї Шевченко почав із відвідин старовинного Вишнівця. Побував, зокрема, у фортечному палаці князів Вишневецьких, ознайомився з унікальною замковою книгозбірнею.

По кількох днях через Старий Тараж вирушив до Почаєва, де за завданням Археологічної комісії, як її співробітник, змалював архітектурні пам’ятки містечка. До наших днів збереглося чотири цінних акварельних малюнки Шевченка-художника: «Почаївська Лавра зі сходу», «Почаївська Лавра з півдня», «Внутрішній вигляд Свято-Успенського собору», «Вид на околиці з тераси Почаївської Лаври».

Пам’ятає про Тараса Тернопілля. Адже саме тут, у нас, кинув він вогнисте зерно правди в сплюндровану віковою несправедливістю землю.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення