На Театральному майдані безкоштовно робитимуть флюорографію

На Театральному майдані безкоштовно робитимуть флюорографію

Традиційна просвітницька акція до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом відбудеться 24 березня на Театральному майдані. Біля драмтеатру медики з протитуберкульозного диспансеру обстежуватимуть на двох цифрових флюорографах.

- Уже більше 15 років ми працюємо на Театральному майдані з такою акцією - розповіла завідувач диспансерно-поліклінічним відділенням обласного потитуберкульозного диспансеру Надія Пелехат. - Люди вже звикли до нашої акції, телефонують, запитують, чи ми приїдемо. Тож просимо підтримки преси, щоб повідомили додатково про цю акцію, щоб люди знали, і прийшли в суботу обстежитися.

Медики працюватимуть з двома машинами. Безкоштовно обстежитися можна з 10 до 15 години. - Працюємо двома машинами без перерви, швидко, якнайкраще ми обстежимо приблизно 250-300 чоловік, - зазначає фтизіатр. Лікар розповідає, що кожного року медики виявляють різну патологію в тернополян. - Це і онкологія, і свіжий туберкульоз, і рецидиви туберкульозу, і неспецифічна легенева патологія, серцева патологія. Тоді ми тих людей ми до обстежуємо в нашому диспансері, якщо інша патологія - то скеровуємо в профільні заклади - кого до терапевта, кого до онколога, кого до кардіолога. Тернополянам не варто наголосила лікар. - У маршрутці чи тролейбусі ще більша скупченість народу, - каже лікар. - Це в закритому приміщенні. А тут все на свіжому повітрі, тому це безпечно. Світить сонце, свіже повітря.

Також на Театральному майдані працюватимуть волонтери "Червоного Хреста". - "Червоний Хрест" - допоміжна ланка у боротьбі з туберкульозом, - зазначила голова обласної організації цього товариства Олександра Бригадир. - Ми активно долучаємося до оповіщення громадян про те, що будуть працювати флюорографи. Наші волонтери роздають роздатковий матеріал людям, які в тей час є на театралці чи прийшли обстежитися, щоб люди знали більше про туберкульоз. Медики наголошують, аби не захворіти на туберкульоз, потрібно щороку робити флююрографію, в дитинстві вакцинуватися від туберкульозу, добре харчуватися і вести здоровий спосіб життя.

Джерело https://te.20minut.ua/

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення