Дитяча ванночка: знайомимося з особливостями різних моделей

panama.ua
Автор:
panama.ua
30 квітня 2021

Купання малюка – це важлива гігієнічна щоденна процедура. Батьки самостійно приймають рішення – виконувати її у загальній ванній, якою користуються всі члени сім'ї, чи використовувати особливу дитячу модель. Другий варіант необхідний, коли застосовуються відвари лікарських трав, а також його простіше очистити й продезінфікувати. Купання малечі у порівняно невеликій дитячій ванні спрощує процес контролю за станом дитини, а також зменшуються витрати води. 

Дитяча ванночка: знайомимося з особливостями різних моделей

На сайті інтернет-магазину Панама https://panama.ua/categorys/76333/ представлені моделі різної форми, які можна замовити з доставкою у Вінницю:

  • Класична овальна. Найпоширеніший, звичайний варіант. Гладкі стінки легко очищаються, але вони досить слизькі. У деяких бюджетних моделях пластик швидко вицвітає й зношується. Для таких виробів додатково доведеться придбати спеціальні гамак або гірку, які забезпечують малюкові необхідний комфорт, знижують навантаження на мамину спину.

  • Анатомічна. Більш зручна та безпечна у порівнянні з класичною. Її форма відповідає контурам тіла. Малюк буде знаходитись у правильному положенні, навіть якщо він поки що не вміє сидіти. Але такі варіанти не дозволяють перевернути юного плавця на животик.

  • Вертикальна. Найчастіше використовуються у душових кабінах, а за формою нагадує відро. Основним її недоліком є ​​невелика місткість і відсутність простору для малюка.

  • Вбудована. В цьому випадку ванночка служить частиною комода або пеленального столика. Такі варіанти дуже часто доповнюються колесами з системою блокування, тому їх легко переміщати по квартирі та, при необхідності, обмежувати рухливість. Отримуємо зручні меблі, що підходять як для купання, так і для переодягання, а все необхідне для цього завжди буде під рукою. Але розмір таких виробів невеликий і вони досить швидко стануть затісними.

  • Складена. Компактний варіант, який призначений для малогабаритних квартир, а також зручний для подорожей і відпочинку на дачі. Конструкція складається з надійних опор і внутрішньої чаші, виготовленої з пластику та харчового силікону. Ніжки мають спеціальне покриття, яке виключає ковзання по будь-якім поверхням, а мимовільне складання неможливе. 

  • Надувна. Переважно використовується як дорожня модель, та на відміну від складених виробів є бюджетною пропозицією. Існує ризик випадково проколоти корпус, а очищення стиків між відсіками (за умови повсякденного застосування) потребує чимало часу.

  • Функціональні вироби. Доповнені різними опціями, які спрощують процес. Найчастіше це вбудований термометр для вимірювання температури води та повітря, мильниця, фігурні підставки для флаконів з гігієнічними засобами, ваги для вимірювання маси в грамах (зі збереженням попередніх показань), тримач для душу.

Основні критерії підбору та прості правила купання

Батьки завжди прагнуть купити для своєї дитини найкраще. Але при підборі ванночки важливо враховувати не тільки її якісне виконання та приємне колірне оформлення. Особливе значення мають практичні характеристики. До них відносяться форма, вага та розмір виробу, наявність зливу, стійкість конструкції, спеціальні вставки, які перешкоджають ковзанню.

Купання передбачає, що малюк буде знаходиться в таких позах:

  • притримуємо дитину за головку – мізинець під шиєю, а решта пальців розташовані під потилицею, другою рукою регулюємо занурення грудної клітини та живота, а над водою знаходиться лише личко;

  • плаваємо на животі (підборіддя розташовується між розведеними у сторони великим і вказівним пальцями);

  • малюк знаходиться у положенні сидячи.

Іноді батьки помічають, що під час купання дитина не активна, часто позіхає й просто спокійно лежить у воді. Деякі дорослі думають, що причина в неправильно підібраній ванночці, або намагаються знайти інші пояснення. Але найчастіше це викликано занадто теплою водою (температура перевищує 37 градусів). Чим активніше буде юний плавець, тим швидше він засне, а значить його батьків чекає приємний вечір і спокійна ніч. 

У ванній, що призначена для дорослих, більше простору, але батькам у таких умовах складно забезпечити безпеку новонародженому, тому використовуємо спеціальні дитячі моделі хоча б до пів річного віку.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Нові рішення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей щодо обмеження доступу
Нові рішення Комісії з регулювання... Блокування нелегальних казино, деталі про моніторинг та ліцензії. Комісія з регулювання азартних ігор ухвалила рішення...
7 унікальних та цікавих місць Вінничини
7 унікальних та цікавих місць Вінни... Україна така розмаїта та багата на цікавинки. Наша Вінничина не виняток! У Вінницькій області є чимало унікальних місць,...
Найкращі бюджетні планшетні ПК: ТОП-2024
Найкращі бюджетні планшетні ПК: ТОП... У скрутні часи далеко не кожен українець може дозволити собі придбати планшет верхнього класу. Втім, впадати у відчай не...