Як знизити цукор у крові: препарати від гіперглікемії

apteka.net.ua
Автор:
apteka.net.ua
06 грудня 2022

Гіперглікемія – стан організму, що характеризуються підвищенням глюкози у крові. Це реакція організму на збої обмінних процесів, яка може спостерігатися у здорових людей і бути наслідком високовуглеводної дієти, переїдання, стресу, прийому ліків або зловживання алкоголем.

Але патологічні процеси, що відбуваються в ендокринній або травній системі, провокують розвиток цукрового діабету, при якому підвищення цукру в крові – не короткочасне, а постійне явище. Воно не лише послаблює організм, а й призводить до ускладнень: втрати зору, гангрени, серцево-судинним захворюванням.

В такому випадку препарати зниження цукру в крові, представлені в аптеці «Бажаємо здоров'я» за доступними цінами, – обов'язковий засіб для щоденного прийому. Аптечна мережа постійно поповнюється новими лікарськими засобами, тому легко знайти препарат, що відповідає індивідуальним потребам організму. Медикаменти можна зарезервувати та купити онлайн з доставкою по Україні.

Як знизити цукор у крові: препарати від гіперглікемії

Види та особливості лікарських засобів

Механізми виникнення та перебігу цукрового діабету добре вивчені, завдяки чому фармацевтика пропонує препарати різної дії:

  1. Лікарські засоби, що підвищують інсулінорезистентність (чутливість до інсуліну). До них належать препарати категорії бігуанідів або тіазолідиндіонів, які підходять для регулярного застосування.
  2. Ліки, які покращують роботу підшлункової залози та стимулюють вироблення інсуліну. До них належать препарати нового покоління, інкретиноміметики – гормональні засоби, які активують синтез природного інсуліну.
  3. Інгібітори альфа-глікозиду, які змінюють склад та дію ферментів, відповідальних за розщеплення глюкози та її всмоктування у кишківник.
  4. Препарати, що пригнічують апетит, завдяки чому знижується рівень глюкози (інгібітори ДПП-4, піколінат хрому, агоністи рецепторів ГПП-1).

Незалежно від виду препарату, його призначає лише лікар виходячи з індивідуального стану пацієнта та індивідуальних показників здоров'я.

Як засоби підтримки людям призначають вітамінно-мінеральні комплекси, що включають вітаміни A, C, E, D, альфа-ліпоєву кислоту, магній і калій.

Прийом таких комплексів дозволяє:

  • нормалізувати обмін речовин;
  • підвищити чутливість тканин до інсуліну;
  • захистити клітини судин від окиснення;
  • запобігти ускладненням цукрового діабету;
  • покращити метаболізм глюкози;
  • активувати вироблення інсуліну підшлунковою залозою.

Але вітаміни та мінерали призначаються лише як додаткова терапія у поєднанні з лікарськими засобами. Важливо також дотримуватися низьковуглеводної дієти та займатися лікувальною фізкультурою. Ці нелікарські, але ефективні методи допоможуть контролювати перебіг хвороби в комплексі з препаратами, які можна придбати в інтернет-аптеці.

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Ретро-музей АвтоМотоВелоФотоТелеРадіо у Вінниці!
Ретро-музей АвтоМотоВелоФотоТелеРад... Думаєте, що музеї - це нудно, старомодно і невесело!? Помиляєтесь!) Вінницькі музеї якраз навпаки - ламають стереотипи...
Найкращі цитати Ліни Костенко: про життя, кохання, людей, пандемію і ....війну та полтику!
Найкращі цитати Ліни Костенко: про... 19 березня 2024 року святкує свій 94-річний ювілей геніальна людина, українська поетеса, одна з найвідоміших жінок сучас...
Зустрічаємо весну: які кольори в макіяжі модні цього року
Зустрічаємо весну: які кольори в ма... Ще зовсім недавно одним із помітних весняних трендів був мономакіяж, заснований на акцентах, виконаних одним-єдиним коль...