Екскурсії до Музею Повітряних Сил Збройних Сил України

Екскурсії до Музею Повітряних Сил Збройних Сил України

Унікальний Військово-історичний музей повітряних сил Збройних сил України є візитною карткою та родзинкою Вінниці!
Музей Повітряних Сил Збройних Сил України — музей авіаційної техніки і засобів ППО просто неба у Вінниці. Розташований на території штабу командування Повітряних Сил Збройних Сил України.

Музейна експозиція складається з двох залів у яких розміщено експозиція і зразки стрілецької зброї та відкритої площадки площею 1,7 га, на якій розташовано понад 40 одиниць військової техніки.

Відвідувачі мають змогу оглянути:

  • сучасні літаки-винищувачі,
  • штурмовики, бомбардувальники, розвідники,
  • безпілотні літальні апарати,
  • комплекси зенітних ракетних військ,

Також ви зможете дізнатися про історичний та бойовий шлях українських Збройних Сил. 

 


Станом на 2012 рік експозиція Військово-історичного музею Повітряних Сил Збройних Сил України нараховує 41 експонат військової техніки, а у фонді налічується більше 2000 предметів.
Авіаційна експозиція включає 18 літальних апаратів — 4 вертольоти: Мі-2, Мі-8Т, Мі-24, Ка-27ПЧ і 14 літаків тактичної авіації.
Експозиція засобів зенітних ракетних і радіотехнічних військ ППО, відкрита у 2005 році, яка нараховує 12 одиниць техніки, у тому числі 9 зенітно-ракетних комплексів і 3 РЛС.

► В експозиції є й літак, який занесений до книги рекордів Гіннесса, як найшвидший у світі. Це МіГ-25. А поршневий Як-11 періоду Другої світової війни та реактивний літак другого покоління у варіанті постановника перешкод Як-28ПП, без перебільшення, можна назвати унікальними, адже вони єдині, що збереглися в Україні. Окрім того, в Музеї Повітряних Сил відвідувачі мають можливість побачити сучасний винищувач четвертого покоління серійної конфігурації Су-27, «побратими» якого сьогодні надійно захищають повітряні кордони нашої держави.


Колективом музею створено декілька тематичних експозицій:

  • «Вінничани — Герої Радянського Союзу», «43-я Ракетна армія та Ракетні війська стратегічного призначення»,
  • «Історія створення Військово-Повітряних Сил»,
  • «Історія військ протиповітряної оборони»,
  • «Авіаційна стрілецька зброя з початку реактивної ери».

"Відкритий музей був після того, як після участі в операціях Повітряних сил у нас вже був певний досвід, деяка історія. Перші експонати почали потрапляти до музею у 2000 році. Зараз у нас експозиція авіаційна — біля 20 літальних апаратів, так і техніки протиповітряної оборони і техніки звʼязку та радіотехнічного обладнання", - розповів завідувач музею Володимир Алєксєєв.


Розклад роботи: 
з понеділка по п’ятницю (з 9 по 17 годину)
Потрапити на екскурсію можна за попередньою реєстрацією, оскільки його територія — закрита.
Вартість квитка:
 - 
для дорослого — 20 гривень,
 - дитячий — 10.
Для пільговиків вхід — безкоштовний.


Попередження!
Оскільки музей знаходиться на території військової частини, то екскурсію потрібно завчасно замовити по телефону.

Дата проведення екскурсії узгоджується з працівниками Музею за телефоном 59-61-90. Заявка подається на КПП №1, або бюро перепусток Командування ПС ЗС України за адресою: м. Вінниця, вул. Стрілецька, 105.

Заявки на відвідання Музею бажаючими з інших міст та сіл України надсилаються факсом (телефон-факс 0432 59-61-90) або електронною поштою [email protected] . Для своєчасного проведення реєстрації, обліку та надання дозволу на відвідання Музею, заявка подається за 3 доби до вказаної замовником дати.
Зразок заяви можна переглянути тут


 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення